Ohmydish.nl


Pompoen en venkel plaattaart

Deze pompoen en venkel plaattaart heeft dé heerlijkste combinaties ooit, mét kaki! Makkelijk te maken en heerlijk als lunch of voorgerecht.

Pompoen en venkel plaattaart
50 minuten 4 personen Lunch
Pompoen en venkel plaattaart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 plakjes of 1 groter vel bladerdeeg
  • 1/2e flespompoen of ander soort naar keuze
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 venkelknol
  • 1 rijpe kaki
  • handje slablaadjes naar keuze
  • paar lepels crème fraîche
  • peper en zout naar smaak
Pompoen en venkel plaattaart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • staafmixer, blender of fijne zeef & lepel
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • vork

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

50 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoen-en-venkel-plaattaart


Voorbereiding -- 20 minuten

Breng een middelgrote pan met water, zout en de laurierblaadjes aan de kook. Schil de pompoen en verwijder de pitten met een lepel. Snijd de pompoen in stukken en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de pompoenstukken. Giet de pompoen dan af en verwijder de laurierblaadjes. Pureer de pompoen, dit kun je doen met een staafmixer, blender of druk deze met een lepel door een fijne zeef. Breng de pompoenpuree op smaak met peper en zout en zet opzij.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Pompoen en venkel plaattaart Pompoen en venkel plaattaart

Pompoen en venkel plaattaart afmaken -- 30 minuten

Als je vierkante bladerdeeg plakken gebruikt, kun je deze aan elkaar plakken tot een rechthoek met een beetje water. Vouw de randen ongeveer 1 cm naar binnen. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Besmeer het bladerdeeg met pompoenpuree, maar laat de randen vrij. Verwijder de harde kern uit de venkelknol en snijd de venkel in plakken. De plakken kunnen het best niet te dun zijn zodat ze niet verbranden, maar ook niet te dik want dan zullen ze lastiger gaar worden.

Verdeel de venkel over de de pompoen en bak de plaattaart mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. Schil de kaki en snijd in plakken. Verdeel de kaki, sla en crème fraîche over de plaattaart en geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Karnemelk panna cotta
Volgend recept →
Spruitjespuree

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.