Rode biet en kip plaattaart
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rode biet en kip plaattaart

Combineer rode biet, kip en kaas om een super simpele en heerlijke rode biet en kip plaattaart te maken. Ook makkelijk om restjes groenten op te maken!

Rode biet en kip plaattaart ingrediënten
Recept rode biet en kip plaattaart

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-08-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Begin met het maken van een simpele saus/tapenade als basis voor de taart. Pureer simpelweg de zongedroogde tomaten met een beetje van de olie van de pot. Je kunt ook gewone olijfolie gebruiken.

De saus zal waarschijnlijk smaakvol genoeg zijn, dus toevoegen van peper en zout zal niet nodig zijn. Als je kipfilet nog rauw is, dien je deze eerst te koken. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Zorg dat het bladerdeeg ontdooid is en als je kleine vierkantjes gebruikt kun je deze aan elkaar plakken om 1 groot vel te maken. Je kunt een beetje water gebruiken zodat ze goed aan elkaar blijven plakken.

Vouw de randjes naar binnen en prik gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel de zongedroogde tomaten saus over het deeg, maar laat de randen vrij. Schil de rode bieten en snijd in dunne plakjes, verdeel deze over het bladerdeeg.

Gebruik een vork om de kip uit elkaar te trekken en verdeel de kleine stukjes over de rode bieten. Breng de taart op smaak met peper en zout en besprenkel met olijfolie.

Was de cherry tomaatjes en maak de plaattaart af met tomaatjes en geraspte kaas. 

Rode biet en kip plaattaart
Rode biet en kip plaattaart

De rode biet en kip plaattaart afmaken – 20 minuten

Bak de plaattaart in de oven voor ongeveer 20 minuten, of tot deze mooi goudbruin is. Zodra de taart klaar is, snijd je de basilicum kleiner en verdeel over de taart.

Je kunt optioneel de taart nog besprenkelen met een beetje balsamico azijn. Snijd de taart in stukken en geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
997.65 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
92.84 g
28.75 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
51.16 g
24.57 g
Eiwitten
48.47 g
Vezels
10.45 g
Natrium
1610.74 mg
Mineralen
Ijzer
4.79 mg
Calcium
471.72 mg
Magnesium
132.04 mg
Kalium
132.04 mg
Fosfor
704.55 mg
Koper
0.55 mg
Zink
3.32 mg
Jodium
1.03 µg
Selenium
2.12 µg
Vitamines
Vitamine C
26.29 mg
Vitamine D
1.05 mg
Vitamine A
208.61 mg
Vitamine B1
0.65 mg
Vitamine B2
0.8 mg
Vitamine B6
1.05 mg
Vitamine B12
0.98 µg
Foliumzuur
246.7 µg
Vitamine E
1.73 mg
Vitamine K
9.56 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rode biet en kip plaattaart"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.