Ohmydish.nl


Rode biet en kip plaattaart

Combineer rode biet, kip en kaas om een super simpele en heerlijke rode biet en kip plaattaart te maken. Ook makkelijk om restjes groenten op te maken!

35 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Rode biet en kip plaattaart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 middelgrote rauwe rode bieten
  • 1/2e pot zongedroogde tomaten
  • 1 gekookte kipfilet
  • 6 bladerdeeg vierkantjes, of 1 groot vel
  • handvol cherry tomaten
  • grote handvol geraspte Gruyere kaas
  • handvol citroen basilicum blaadjes, of gebruik gewone basilicum
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • peper en zout naar smaak
Rode biet en kip plaattaart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine blender
  • vork
  • oven
  • ovenplaat met bakpapier
  • snijplank & koksmes

Bereiden


35 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-biet-en-kip-plaattaart


Voorbereiding -- 15 minuten

Begin met het maken van een simpele saus/tapenade als basis voor de taart. Pureer simpelweg de zongedroogde tomaten met een beetje van de olie van de pot. Je kunt ook gewone olijfolie gebruiken. De saus zal waarschijnlijk smaakvol genoeg zijn, dus toevoegen van peper en zout zal niet nodig zijn. Als je kipfilet nog rauw is, dien je deze eerst te koken.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Zorg dat het bladerdeeg ontdooid is en als je kleine vierkantjes gebruikt kun je deze aan elkaar plakken om 1 groot vel te maken. Je kunt een beetje water gebruiken zodat ze goed aan elkaar blijven plakken. Vouw de randjes naar binnen en prik gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel de zongedroogde tomaten saus over het deeg, maar laat de randen vrij.

Schil de rode bieten en snijd in dunne plakjes, verdeel deze over het bladerdeeg. Gebruik een vork om de kip uit elkaar te trekken en verdeel de kleine stukjes over de rode bieten. Breng de taart op smaak met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Was de cherry tomaatjes en maak de plaattaart af met tomaatjes en geraspte kaas.

Rode biet en kip plaattaart Rode biet en kip plaattaart

Rode biet en kip plaattaart afmaken -- 20 minuten

Bak de plaattaart in de oven voor ongeveer 20 minuten, of tot deze mooi goudbruin is. Zodra de taart klaar is, snijd je de basilicum kleiner en verdeel over de taart. Als je wilt, kun je de taart nog besprenkelen met een beetje balsamico azijn. Snijd de taart in stukken en geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Lemon bars met bramen
Volgend recept →
Andijvie-aardappelsoep

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!