Combineer rode biet, kip en kaas om een super simpele en heerlijke rode biet en kip plaattaart te maken. Ook makkelijk om restjes groenten op te maken!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-biet-en-kip-plaattaart
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Zorg dat het bladerdeeg ontdooid is en als je kleine vierkantjes gebruikt kun je deze aan elkaar plakken om 1 groot vel te maken. Je kunt een beetje water gebruiken zodat ze goed aan elkaar blijven plakken. Vouw de randjes naar binnen en prik gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel de zongedroogde tomaten saus over het deeg, maar laat de randen vrij.
Schil de rode bieten en snijd in dunne plakjes, verdeel deze over het bladerdeeg. Gebruik een vork om de kip uit elkaar te trekken en verdeel de kleine stukjes over de rode bieten. Breng de taart op smaak met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Was de cherry tomaatjes en maak de plaattaart af met tomaatjes en geraspte kaas.
Rode biet en kip plaattaart
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.