Combineer rode biet, kip en kaas om een super simpele en heerlijke rode biet en kip plaattaart te maken. Ook makkelijk om restjes groenten op te maken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-08-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van een simpele saus/tapenade als basis voor de taart. Pureer simpelweg de zongedroogde tomaten met een beetje van de olie van de pot. Je kunt ook gewone olijfolie gebruiken.
De saus zal waarschijnlijk smaakvol genoeg zijn, dus toevoegen van peper en zout zal niet nodig zijn. Als je kipfilet nog rauw is, dien je deze eerst te koken. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Zorg dat het bladerdeeg ontdooid is en als je kleine vierkantjes gebruikt kun je deze aan elkaar plakken om 1 groot vel te maken. Je kunt een beetje water gebruiken zodat ze goed aan elkaar blijven plakken.
Vouw de randjes naar binnen en prik gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel de zongedroogde tomaten saus over het deeg, maar laat de randen vrij. Schil de rode bieten en snijd in dunne plakjes, verdeel deze over het bladerdeeg.
Gebruik een vork om de kip uit elkaar te trekken en verdeel de kleine stukjes over de rode bieten. Breng de taart op smaak met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
Was de cherry tomaatjes en maak de plaattaart af met tomaatjes en geraspte kaas.
Bak de plaattaart in de oven voor ongeveer 20 minuten, of tot deze mooi goudbruin is. Zodra de taart klaar is, snijd je de basilicum kleiner en verdeel over de taart.
Je kunt optioneel de taart nog besprenkelen met een beetje balsamico azijn. Snijd de taart in stukken en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.