Ohmydish.nl


Limburgse mosterdsoep met prei

Limburgse mosterdsoep met prei is super snel klaar en heeft een volle romige smaak. Gemaakt met grove mosterd voor een perfecte textuur. Klaar in 20 min.

20 minuten 4 personen Lunch
Limburgse mosterdsoep met prei

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 110 gram Limburgse mosterd
  • 125 gram gerookte spekjes
  • 250 gram crème fraîche
  • 1 grote kruimige aardappel (of gebruik een ander bindmiddel zoals maïzena)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1/2e prei
  • peper en zout naar smaak
Limburgse mosterdsoep met prei ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • garde
  • kleine bakpan
  • staafmixer of blender

Bereiden


20 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/limburgse-mosterdsoep-met-prei


Voorbereiding -- 10 minuten

Schil de aardappel en snijd deze in kleine stukjes en voeg deze samen met de kippenbouillon toe aan de middelgrote pan.

De grootte van de aardappel stukjes bepalen hoe lang het duurt tot de soep klaar is. Snijd het spek heel fijn en bak deze krokant in de kleine bakpan.

Was ondertussen de prei en snijd deze in hele dunne ringen. 

Limburgse mosterdsoep met prei
Limburgse mosterdsoep met prei

Limburgse mosterdsoep met prei afmaken -- 10 minuten

Kook de kippenbouillon en aardappelstukjes tot de aardappel gaar is. Pureer de soep met een staafmixer of blender tot deze glad is. Voeg dan de grove mosterd en crème fraîche toe en gebruik een garde om het glad te roeren.

Voeg de krokante spekjes toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer met rauwe dungesneden prei ringetjes. Als je niet van rauwe prei houdt, kun je deze ook tijdens het koken toevoegen samen met de aardappel en mee pureren. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
20 stemmen
Volgend recept →
Gewokte kip met sperziebonen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.