Limburgse mosterdsoep met prei

(34)

Limburgse mosterdsoep met prei is super snel klaar en heeft een volle romige smaak. Gemaakt met grove mosterd voor een perfecte textuur. Klaar in 20 min.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-10-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Limburgse mosterdsoep met prei

Ingrediënten


  • 110 gram Limburgse mosterd
  • 125 gram gerookte spekjes
  • 250 gram crème fraîche
  • 1 grote kruimige aardappel (of gebruik een ander bindmiddel zoals maïzena)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1/2e prei
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • garde
  • kleine bakpan
  • staafmixer of blender

Limburgse mosterdsoep met prei Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/limburgse-mosterdsoep-met-prei


Voorbereiding – 10 minuten

Schil de aardappel en snijd deze in kleine stukjes en voeg deze samen met de kippenbouillon toe aan de middelgrote pan.

De grootte van de aardappel stukjes bepalen hoe lang het duurt tot de soep klaar is. Snijd het spek heel fijn en bak deze krokant in de kleine bakpan.

Was ondertussen de prei en snijd deze in hele dunne ringen. 

Limburgse mosterdsoep met prei
Limburgse mosterdsoep met prei

De Limburgse mosterdsoep met prei afmaken – 10 minuten

Kook de kippenbouillon en aardappelstukjes tot de aardappel gaar is. Pureer de soep met een staafmixer of blender tot deze glad is. Voeg dan de grove mosterd en crème fraîche toe en gebruik een garde om het glad te roeren.

Voeg de krokante spekjes toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer met rauwe dungesneden prei ringetjes.

Als je niet van rauwe prei houdt dan kun je deze ook tijdens het koken toevoegen samen met de aardappel en mee pureren. Eet Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-10-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023


Waardeer dit recept!
34 stemmen

0 reacties op Limburgse mosterdsoep met prei

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.