Limburgse mosterdsoep met prei is super snel klaar en heeft een volle romige smaak. Gemaakt met grove mosterd voor een perfecte textuur. Klaar in 20 min.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-10-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de aardappel en snijd deze in kleine stukjes en voeg deze samen met de kippenbouillon toe aan de middelgrote pan.
De grootte van de aardappel stukjes bepalen hoe lang het duurt tot de soep klaar is. Snijd het spek heel fijn en bak deze krokant in de kleine bakpan.
Was ondertussen de prei en snijd deze in hele dunne ringen.
Kook de kippenbouillon en aardappelstukjes tot de aardappel gaar is. Pureer de soep met een staafmixer of blender tot deze glad is. Voeg dan de grove mosterd en crème fraîche toe en gebruik een garde om het glad te roeren.
Voeg de krokante spekjes toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer met rauwe dungesneden prei ringetjes.
Als je niet van rauwe prei houdt dan kun je deze ook tijdens het koken toevoegen samen met de aardappel en mee pureren. Eet Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.