Ohmydish.nl


Kaki en geitenkaas amuse

Ervaar de heerlijke combi van fruit en kaas in deze kaki en geitenkaas amuse. Snel klaar om genoeg tijd over te hebben om van oudejaarsavond te genieten

10 minuten 6 personen Hapjes en snacks
Kaki en geitenkaas amuse

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 rijpe kaki (sharon fruit)
  • paar kleine blaadjes sla naar keuze
  • ongeveer 50 gram geitenkaas
  • optioneel: basilicum blaadjes om te garneren

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • eventueel: sla centrifuge
  • 6 amuse lepels
  • crème brûlée brander

Bereiden


10 minuten 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kaki-en-geitenkaas-amuse


De kaki en geitenkaas amuse maken -- 10 minuten

Schil het kaki fruit (ook wel khaki fruit genoemd) en snijd deze in kleine stukjes. Was de slablaadjes en maak deze droog met een sla centrifuge.

Leg een beetje sla op de amuse lepels en verdeel er een eetlepel kaki fruit stukjes over.

Kaki en geitenkaas amuse
Kaki en geitenkaas amuse

Snijd de geitenkaas in kleine plakjes en leg deze op de kaki blokjes. Smelt de geitenkaas kort met de brander vlak voor het serveren.

Garneer eventueel met een basilicum blaadje en geniet van deze makkelijk te maken hapjes!


Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!