Menugang: soep recepten

140 Recepten

Soep kun je eigenlijk op elk moment van de dag eten, als lunch, voorgerecht of avondeten. Hier vind je klassiekers zoals tomatensoep, uiensoep, kippensoep en nog veel meer! Maak bijvoorbeeld eens een lekkere zelfgemaakte tomatensoep, uiensoep, pompoensoep, noedelsoep of een kippensoep. 


Venkelsoep met zalm

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Venkel en zalm is een klassieke combinatie, match made in heaven. Deze venkelsoep met zalm is een perfecte fluweelzachte soep met een vleugje sinaasappel.


Romige tomatensoep

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Een makkelijke romige tomatensoep die te maken is met weinig ingrediënten. Extra romig en vol van smaak door de toevoeging van kaas.


Ossenstaartsoep

Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Ossenstaartsoep is een lichtgebonden soep gemaakt van de staart van een rund. Een echte ouderwetse klassieker die je huis vult met de lekkerste geur in de uren dat deze staat te pruttelen.


Bloemkoolsoep

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Een fluweelzachte bloemkoolsoep met weinig ingrediënten en bomvol smaak, deze vegetarische soep is extra lekker met croutons maar ook lekker met bijvoorbeeld spekjes of chorizo.


Wortelsoep met geitenkaas

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een simpele wortelsoep met geitenkaas heeft een warme smaak van een vleugje kruidnagel. Een heerlijke basissoep waarmee je kunt variëren met bijv. appel, spekjes of nootjes.


Sopa de Fideo (Mexicaanse vermicellisoep)

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Sopa de Fideo is een hele simpele soep met vermicelli uit de Mexicaanse keuken. Heerlijk vullende soep die met een aantal goedkope ingrediënten te maken is.


Turkse linzensoep - mercimek çorbasi

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Een Turkse linzensoep maken, ofwel mercimek çorbasi, is makkelijk en zit bomvol kruiden. Een fluweelzachte rode linzensoep met o.a. munt, knoflook en zwarte peper.


Indiase tomaten-kokossoep

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze Indiase tomaten-kokossoep is extra hartig door het gebruik van kruiden, verse tomaten, kokos en meer. Heerlijk tijdens de lunch of als voorafje tijdens een Indiase avond.


Aziatische kippensoep

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Deze Aziatische kippensoep wordt gemaakt in de instant pot, maar je kunt deze smaakvolle kippensoep ook gewoon in de pan maken. Heerlijk met gember en knapperige taugé.


Tomatensoep met balletjes

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Maak vandaag eens een keer tomatensoep met balletjes, een heerlijke soep die vol van smaak is en met weinig ingrediënten te bereiden is. Lekker met zelfgemaakte soepballetjes en knoflookbrood.


Soepballetjes maken

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (29)

Welke soep is nou niet lekker met soepballetjes? Maak in een handomdraai zelf soepballetjes met dit makkelijke recept.


Geroosterde pompoensoep

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een geroosterde pompoensoep zit bomvol smaak, extra lekker met zwarte peper en knoflook. Een gezonde vullende soep, ideaal tijdens de lunch of als maaltijdsoep.


Waterkerssoep

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Waterkers is niet alleen super lekker, het is ook nog eens gezond. Daarom is deze waterkerssoep een extra aanrader als je ziek bent, maar natuurlijk ook als je dat niet bent!


Borscht (rode bietensoep)

Kooktijd 1 uur 55 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze Oekraïense hartige Borscht (rode bietensoep) ziet er niet alleen heel gaaf uit, hij smaakt ook fantastisch! Een goed gevulde soep met kool, wortel en rode bieten.


Ouderwetse kippensoep

Kooktijd 3 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (37)

Ouderwetse kippensoep maken is helemaal niet moeilijk. Deze makkelijke kippensoep geeft je extra kracht als je ziek bent. Ook voor elke andere dag een aanrader, vol met groenten, kip en kruiden.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere ossenstaartsoep ? Ossenstaartsoep is een lichtgebonden soep gemaakt van de staart van een rund. Een echte ouderwetse klassieker die je huis vult met de lekkerste geur in de uren dat deze staat te pruttelen.

Categorie Soep recepten Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 10 personen

Ossenstaartsoep

Ingrediënten


  • 1 kg ossenstaart
  • 1 ui
  • 500 gram wortel
  • 2 bleekselderij stengels
  • 2 knoflooktenen
  • klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 takjes platte peterselie
  • 6 kruidnagels
  • 10 zwarte peperkorrels
  • zout naar smaak
  • scheut olijfolie
  • 100 ml madeira, cognac, rode port of rode wijn
  • 3 liter water
  • optioneel: 50 gram boter + 50 gram bloem

Bereiding

(14)
1
Was de wortel en bleekselderij stengels, het is niet nodig om de wortel te schillen. Het is ook niet nodig om de ui en knoflooktenen te pellen, de schil van de ui geeft de bouillon een mooie kleur. 
2
Snijd de ui, wortel en bleekselderij in grove stukken en plet de knoflooktenen.Ossenstaartsoep
3
Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak de ossenstaart aan beide kanten tot deze donkerbruin is. Haal de ossenstaart uit de pan en bak de ui, bleekselderij en wortel ongeveer 10 minuten. 
4
Bak de tomatenpuree nog kort mee en blus af met de drank naar keuze. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.