Deze romige pompoen wortelsoep is een heerlijke variatie op de standaard pompoensoep. Een verrassende en zachte soep met kruiden die extra lekker is tijdens een koude herfstdag.
Deze pompoen wortelsoep heeft naast een zachte en volle smaak, ook een heerlijk kruidige smaak door het gebruik van salie en nootmuskaat. Pompoensoep is de perfecte herfst soep, zeker als de soep een beetje dikker is.
Pompoensoep is altijd een beetje zacht qua structuur, daarom heeft het wat mij betreft altijd een tegenhanger nodig die krokant is. Voor deze pompoen wortelsoep heb ik daarom gekozen voor pompoenpitten, maar je kunt eventueel ook croutons gebruiken.
Je kunt deze pompoensoep met wortel makkelijk vegetarisch maken door groentebouillon te gebruiken i.p.v. kippenbouillon. Voor een vegan variant vervang je naast de bouillon ook de melk simpelweg door een plantaardige melk.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-11-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de wortels en snijd deze in grove stukken.
Het is niet per se noodzakelijk om een flespompoen te schillen. Verwijder de pompoenpitten en snijd de pompoen in stukken.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.
Voeg de stukken pompoen en wortel toe en bak deze nog ongeveer 5 minuten mee op hoog vuur.
Voeg 600 ml kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Voeg eventueel een takje salie toe, plaats de deksel op de pan en zet het vuur laag zodra de soep kookt.
Laat de pompoensoep ongeveer 15 minuten zachtjes koken, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken pompoen en wortel.
Verwijder het takje salie en pureer de soep tot deze zo glad mogelijk is, dit kun je met een blender of staafmixer doen.
Voeg 100 ml melk toe en breng de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Garneer de soep met pompoenpitten en verse peterselie, eet smakelijk!
Welke pompoen voor pompoensoep?
Je kunt in principe elke eetbare pompoensoort gebruiken voor het maken van pompoensoep. Een flespompoen heeft het voordeel dat je deze niet per se hoeft te schillen.
Welke groenten combineren goed met pompoen?
Pompoen is een veelzijdige groenten waar veel verschillende groentes goed bij combineren. Denk hierbij aan wortel, champignons, zoete aardappel, prei, spinazie en nog veel meer.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.