Aziatische kippensoep

Deze Aziatische kippensoep wordt gemaakt in de instant pot, maar je kunt deze smaakvolle kippensoep ook gewoon in de pan maken. Heerlijk met gember en knapperige taugé.

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten
Aziatische kippensoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 kipfilets
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 4 knoflooktenen
  • 2 sjalotjes
  • ongeveer 3 cm verse gember
  • zout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • 1,5e liter kippenbouillon
  • halve Chinese kool
  • 250 kastanje champignons
  • 4 wortelen
  • handvol taugé
  • sesamolie
  • optioneel: groen pepertje
Aziatische kippensoep Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • instant pot
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • champignonborstel of keukenpapier
  • houten lepel
  • 2 vorken

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aziatische-kippensoep


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de knoflooktenen en sjalotjes en snijd deze fijn. Snijd de gember in grove stukken, zodat je deze makkelijk eruit kunt halen.

Was de Chinese kool en snijd deze in stukken, niet al te groot. Schil de wortelen en snijd deze in plakjes. 

Je kunt een mix van witte en kastanje champignons gebruiken. Maak deze schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd de champignons in plakjes.

Aziatische kippensoep
Aziatische kippensoep

Aziatische kippensoep afmaken – 45 minuten

Zet de instant pot op de instelling ‘brown/sauté’ en verhit hierin een scheutje olie. Bak de ui, knoflook en stukken gember enkele minuten en voeg dan de champignons toe.

Bak nog ongeveer 5 minuten tot de champignons mooi bruin zijn geworden. Annuleer de instelling ‘sauté’ door op ‘cancel' te drukken.

Voeg de wortel, Chinese kool en de kipfilets toe en schenk anderhalve liter kippenbouillon erbij. Voeg een beetje zout en gemalen zwarte peper toe en plaats de deksel op de instant pot.

Zorg ervoor dat het ventiel gesloten is en zet de instant pot op de instelling ‘soup’. De instant pot zal nu in 30 minuten de soep garen.

Zet de instant pot uit en draai het ventiel voorzichtig open om de druk eruit te laten. Verwijder de deksel.

Haal de kipfilets eruit en gebruik 2 vorken om deze in stukken te verdelen. Verwijder de stukken gember en breng de soep op smaak met peper en zout.

Voeg de kip terug aan de soep en serveer met een beetje sesamolie, taugé en eventueel groene peper. Eet smakelijk!

Aziatische kippensoep: Veel gestelde vragen

Kan ik de gember ook raspen?

Je kunt de gember eventueel raspen, maar gebruik dan de helft van de gember anders zal deze te sterk worden.

Hoe lang kan ik kippensoep bewaren?

Je kunt de kippensoep tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Om de kippensoep langer te bewaren kun je deze enkele maanden invriezen.

Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Kruidenboter maken
Volgend recept →
Gallo pinto

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!