Aziatische kippensoep
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Aziatische kippensoep

Deze Aziatische kippensoep wordt gemaakt in de instant pot, maar je kunt deze smaakvolle kippensoep ook gewoon in de pan maken. Heerlijk met gember en knapperige taugé.

1 uur
6 personen
Aziatische kippensoep ingrediënten
Recept aziatische kippensoep

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-07-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de knoflooktenen en sjalotjes en snijd deze fijn. Snijd de gember in grove stukken, zodat je deze makkelijk eruit kunt halen.

Was de Chinese kool en snijd deze in stukken, niet al te groot. Schil de wortelen en snijd deze in plakjes. 

Je kunt een mix van witte en kastanje champignons gebruiken. Maak deze schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd de champignons in plakjes.

Aziatische kippensoep
Aziatische kippensoep

Aziatische kippensoep afmaken – 45 minuten

Zet de instant pot op de instelling ‘brown/sauté’ en verhit hierin een scheutje olie. Bak de ui, knoflook en stukken gember enkele minuten en voeg dan de champignons toe.

Bak nog ongeveer 5 minuten tot de champignons mooi bruin zijn geworden. Annuleer de instelling ‘sauté’ door op ‘cancel' te drukken.

Voeg de wortel, Chinese kool en de kipfilets toe en schenk anderhalve liter kippenbouillon erbij. Voeg een beetje zout en gemalen zwarte peper toe en plaats de deksel op de instant pot.

Zorg ervoor dat het ventiel gesloten is en zet de instant pot op de instelling ‘soup’. De instant pot zal nu in 30 minuten de soep garen.

Zet de instant pot uit en draai het ventiel voorzichtig open om de druk eruit te laten. Verwijder de deksel.

Haal de kipfilets eruit en gebruik 2 vorken om deze in stukken te verdelen. Verwijder de stukken gember en breng de soep op smaak met peper en zout.

Voeg de kip terug aan de soep en serveer met een beetje sesamolie, taugé en eventueel groene peper. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik de gember ook raspen?

Je kunt de gember eventueel raspen, maar gebruik dan de helft van de gember anders zal deze te sterk worden.

Hoe lang kan ik kippensoep bewaren?

Je kunt de kippensoep tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Om de kippensoep langer te bewaren kun je deze enkele maanden invriezen.

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
350.7 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
7.74 g
3.3 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.02 g
2.2 g
Eiwitten
53.34 g
Vezels
28.46 g
Natrium
1457.4 mg
Mineralen
Ijzer
14.1 mg
Calcium
141.99 mg
Magnesium
154.17 mg
Kalium
154.17 mg
Fosfor
1603.37 mg
Koper
6.33 mg
Zink
4.95 mg
Jodium
0.07 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
71.68 mg
Vitamine D
0.08 mg
Vitamine A
0.37 mg
Vitamine B1
1.14 mg
Vitamine B2
4.68 mg
Vitamine B6
1.21 mg
Vitamine B12
0.23 µg
Foliumzuur
341.52 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Aziatische kippensoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.