Deze Aziatische kippensoep wordt gemaakt in de instant pot, maar je kunt deze smaakvolle kippensoep ook gewoon in de pan maken. Heerlijk met gember en knapperige taugé.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-07-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Pel de knoflooktenen en sjalotjes en snijd deze fijn. Snijd de gember in grove stukken, zodat je deze makkelijk eruit kunt halen.
Was de Chinese kool en snijd deze in stukken, niet al te groot. Schil de wortelen en snijd deze in plakjes.
Je kunt een mix van witte en kastanje champignons gebruiken. Maak deze schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd de champignons in plakjes.
Zet de instant pot op de instelling ‘brown/sauté’ en verhit hierin een scheutje olie. Bak de ui, knoflook en stukken gember enkele minuten en voeg dan de champignons toe.
Bak nog ongeveer 5 minuten tot de champignons mooi bruin zijn geworden. Annuleer de instelling ‘sauté’ door op ‘cancel' te drukken.
Voeg de wortel, Chinese kool en de kipfilets toe en schenk anderhalve liter kippenbouillon erbij. Voeg een beetje zout en gemalen zwarte peper toe en plaats de deksel op de instant pot.
Zorg ervoor dat het ventiel gesloten is en zet de instant pot op de instelling ‘soup’. De instant pot zal nu in 30 minuten de soep garen.
Zet de instant pot uit en draai het ventiel voorzichtig open om de druk eruit te laten. Verwijder de deksel.
Haal de kipfilets eruit en gebruik 2 vorken om deze in stukken te verdelen. Verwijder de stukken gember en breng de soep op smaak met peper en zout.
Voeg de kip terug aan de soep en serveer met een beetje sesamolie, taugé en eventueel groene peper. Eet smakelijk!
Kan ik de gember ook raspen?
Je kunt de gember eventueel raspen, maar gebruik dan de helft van de gember anders zal deze te sterk worden.
Hoe lang kan ik kippensoep bewaren?
Je kunt de kippensoep tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Om de kippensoep langer te bewaren kun je deze enkele maanden invriezen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.