Pompoensoep met kokosmelk
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pompoensoep met kokosmelk veganistisch

Een heerlijke romige pompoensoep met kokosmelk is perfect voor de herfst. Door het gebruik van kokosmelk niet alleen super lekker, maar ook nog eens een vegan pompoensoep.

1 uur
8 personen

Pompoen is een echte herfst groente met een prachtige oranje kleur. In de soep kan deze soms wat zwaar en vullend zijn, maar door het toevoegen van kokosmelk wordt deze pompoensoep een stuk lichter en heerlijk romig.

Deze pompoensoep met gember en kokosmelk is kruidig en vol van smaak. Extra lekker met pompoenpitten voor een heerlijke ‘bite’, dat heeft pompoensoep wat mij betreft altijd wel nodig aangezien pompoen een zachte textuur heeft.

Ik gebruikte voor deze pompoensoep een pompoen uit mijn moestuin, dit is een pindapompoen en een beetje lichtzoet van smaak. Je kunt voor het maken van pompoensoep in principe elke soort pompoen gebruiken.

Pompoensoep met kokosmelk ingrediënten

Recept pompoensoep met kokosmelk

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-10-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 25-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 20 minuten

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen vervolgens in stukken.

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze vrij fijn. Schil de verse gember en kurkuma en snijd deze fijn. 

Pompoensoep met kokosmelk
Pompoensoep met kokosmelk

Pompoensoep met kokosmelk afmaken – 40 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hier de ui, knoflook, gember en kurkuma enkele minuten in.

Voeg zodra de ui glazig is geworden de stukken pompoen toe en bak nog enkele minuten mee. Voeg de specerijen toe en bak een minuutje mee. 

Schenk 1 liter groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken pompoen. Pureer de soep, dit kun je met een blender of staafmixer doen.

Rasp de sinaasappel, pers het sap eruit en voeg dit samen met 200 ml kokosmelk toe aan de soep. Breng op smaak peper, zout en eventueel meer kruiden.

Serveer de soep met de rest van de kokosmelk, pompoenpitten en eventueel verse peterselie. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is de beste pompoen voor soep?

Je kunt in principe elke soort pompoen gebruiken voor het maken van pompoensoep, flespompoen of Hokkaido is echter het populairste voor soep. 

Een hele grote pompoen kan ook gebruikt worden, maar heeft net wat minder smaak dan een kleinere pompoen.

Welke groente combineert goed met pompoen?

Pompoen combineert met veel soorten andere groenten, zoals o.a. wortel, pastinaak, courgette, prei, venkel en zoete aardappel.

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
193.24 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
13.37 g
6.83 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.09 g
9.83 g
Eiwitten
5.41 g
Vezels
3.68 g
Natrium
647.82 mg
Mineralen
Ijzer
4.53 mg
Calcium
103.1 mg
Magnesium
58.54 mg
Kalium
58.54 mg
Fosfor
155.75 mg
Koper
0.31 mg
Zink
1.14 mg
Jodium
0.39 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
43.84 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.05 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.15 mg
Vitamine B6
0.27 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
26.85 µg
Vitamine E
0.07 mg
Vitamine K
2.64 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pompoensoep met kokosmelk"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.