Hier vind je bijgerechten die je maaltijd helemaal compleet kunnen maken, ruime keuze uit veel leuke en lekkere recepten. Lekker om te serveren bij een stukje vlees, vis of een salade. Denk bijvoorbeeld aan oven gebakken aardappeltjes, een gevulde courgette of zelfgemaakte huzarensalade.
Deze courgettekoekjes zijn heerlijk als snack met een frisse dip of serveer ze als bijgerecht tijdens de lunch of avondeten. Erg veelzijdig dus!
Een ouderwets en makkelijk bijgerecht is deze koolrabi in roomsaus. Maak zelf bechamelsaus en geef de koolrabi een heerlijk en leuk kleurtje met kruiden.
Deze pittige aardappelpartjes uit de oven zijn nóg lekkerder gemaakt door toevoeging van geraspte kaas. Een heerlijk krokant bijgerecht.
Pastasalade met geroosterde groenten is een heerlijk bijgerecht bij de barbecue of als lunch. Klaar binnen een half uur en zó lekker!
Deze dip is een klassieker uit de Libanese keuken, heerlijk om te serveren met (pita)brood. Probeer zelf eens deze labneh met knoflook en granaatappel.
Deze frisse courgette salade met mozzarella is een heerlijk fris bijgerecht. Of als een heerlijke lichte en snelle salade als voorgerecht of lunch.
Salades zijn altijd overheerlijke bijgerechten bij de barbecue, maar je kunt deze vegetarische rijstsalade met stoofpeertjes ook als lunch serveren.
Dit is nog eens een aardappelsalade die totaal anders is dan je gewend bent. Heerlijke frisse krieltjessalade met basilicum, yoghurt, limoen en courgette.
Er is niets lekkerder dan verse wortels. Gestoomde Parijse worteltjes zien er niet alleen leuk uit, ze behouden al hun smaak en vitaminen.
Deze gefermenteerde kool en wortel maak je op dezelfde manier als zuurkool, maar lijkt een beetje op atjar. Absoluut de moeite waard om op te wachten!
Dit Spaanse omelet is een echte klassieker, heel simpel met aardappels, eieren en verder weinig poespas. Heerlijk als lunch, tapas of avondmaaltijd.
Maak eens deze gewokte groenten met kerrie, cashewnoten en o.a. spinazie als bijgerecht. Makkelijk te maken en binnen 20 minuten op tafel.
Ouderwetse stoofsla, iedereen kent het vast wel. Zo niet, dan is het absoluut de moeite waard dit eens te maken. Een hele krop sla gestoofd in boter met ham
Een brood van rode linzen en geroosterde paprika is een kruidig Indiaas bijgerecht. Heerlijk bij bijvoorbeeld een bonenschotel. Klaar binnen een uur.
Tempura van champignons en spinazie is heerlijk krokant als bijgerecht of tapas. De spinazie zit in het tempura beslag, dat had je niet verwacht he?
Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere knoflookbrood met kruiden ? Dit knoflookbrood met kruiden en kaas is extra lekker door de knapperige buitenkant. Serveer dit breekbrood bijvoorbeeld tijdens het borrelen.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.