Met enkel 4 ingrediënten kun je deze geweldige gepofte aardappel met speksaus maken. Aardappel? Heerlijk! Spek? Heerlijk! In combinatie NOG beter!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gepofte-aardappel-met-speksaus
Verwarm je barbecue, wij gebruikten een kolen barbecue. Bak de spek plakjes tot deze heel erg krokant zijn. De makkelijkste manier om dit te doen, is de spek krokant bakken in de oven.
Verdeel het spek over de ovenplaat en plaats in een koude oven. Terwijl het spek in de oven zit verwarm je de oven tot 200 graden. Wacht ondertussen 10 minuten, controleer ze dan en bak ze dan nog eventueel 5 minuten langer.
Ze zouden nu een mooie egale kleur moeten hebben. Plaats het spek dan op keukenpapier om het overtollige vet op de vangen.
Plaats de krokante spek plakjes dan in een hersluitbake zak en verkruimel met behulp van een deegroller. Het gebruik van een zak zorgt ervoor dat de deegroller schoon blijft.
Meng de spek kruimels met zure room en breng op smaak met peper. Wij gebruikten geen extra zout, omdat het spek al zout is van zichzelf. Plaats de saus in de koelkast tot deze klaar is om te gebruiken, zo kunnen de smaken goed intrekken.
Was de aardappels en wikkel ze apart van elkaar in aluminiumfolie. Plaats de aardappels op de barbecue, een beetje aan de zijkant waar het niet te heet is.
Je kunt de aardappels ook vooraf even kort koken om te barbecue tijd te verkorten. Als je een deksel hebt voor je barbecue, sluit je deze. Als je geen deksel hebt, zullen de aardappels iets langer nodig hebben om te garen.
Na ongeveer 30 minuten zullen de aardappels gaar zijn, controleer dit met behulp van een vork. Open de aluminiumfolie en snijd een groot kruis in de aardappels. Vul de aardappels met de overheerlijke speksaus, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Wat voor soort aardappels kun je het beste gebruiken?
Gebruik een vastkokende aardappel en geen kruimige. Door vastkokende aardappels te gebruiken voorkom je dat de gepofte aardappels uit elkaar vallen tijdens het garen.
Wat kun je bij een gepofte aardappel serveren?
Aangezien een gepofte aardappel een bijgerecht en daarbij geen volledige maaltijd, serveer je bij de gepofte aardappel een knapperige salade en een stuk vlees of vis.
Kan ik de gepofte aardappels ook zonder barbecue bereiden?
Gebruik in plaats van een barbecue een oven, de aardappels zullen hierbij wel een minder knapperig korstje krijgen.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.