Met enkel 4 ingrediënten kun je deze geweldige gepofte aardappel met speksaus maken. Aardappel? Heerlijk! Spek? Heerlijk! In combinatie NOG beter!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm je barbecue, wij gebruikten een kolen barbecue. Bak de spek plakken tot deze heel erg krokant zijn. De makkelijkste manier om dit te doen, is het spek krokant bakken in de oven.
Verdeel het spek over de ovenplaat en plaats in een koude oven. Terwijl het spek in de oven zit verwarm je de oven tot 200 graden. Wacht ondertussen 10 minuten, controleer ze dan en bak ze dan nog eventueel 5 minuten langer.
Ze zouden nu een mooie egale kleur moeten hebben. Plaats het spek dan op keukenpapier om het overtollige vet op de vangen.
Plaats de krokante spek plakjes dan in een hersluitbare zak en verkruimel met behulp van een deegroller. Het gebruik van een zak zorgt ervoor dat de deegroller schoon blijft.
Meng de spek kruimels met zure room en breng op smaak met peper. Wij gebruikten geen extra zout, omdat het spek al zout is van zichzelf. Plaats de saus in de koelkast tot deze klaar is om te gebruiken, zo kunnen de smaken goed intrekken.
Was de aardappels en wikkel ze apart van elkaar in aluminiumfolie. Plaats de aardappels op de barbecue, een beetje aan de zijkant waar het niet te heet is.
Je kunt de aardappels ook vooraf even kort koken om de barbecue tijd te verkorten. Als je een deksel hebt voor je barbecue, sluit je deze. Als je geen deksel hebt, zullen de aardappels iets langer nodig hebben om te garen.
Na ongeveer 30 minuten zullen de aardappels gaar zijn, controleer dit met behulp van een vork. Open de aluminiumfolie en snijd een groot kruis in de aardappels. Vul de aardappels met de overheerlijke speksaus, eet smakelijk!
Wat voor soort aardappels kun je het beste gebruiken?
Gebruik een vastkokende aardappel en geen kruimige aardappel. Door vastkokende aardappels te gebruiken voorkom je dat de gepofte aardappels uit elkaar vallen tijdens het garen.
Wat kun je bij een gepofte aardappel serveren?
Aangezien een gepofte aardappel een bijgerecht is en daarbij geen volledige maaltijd, serveer je bij de gepofte aardappel een knapperige salade en een stuk vlees of vis.
Kan ik de gepofte aardappels ook zonder barbecue bereiden?
Gebruik in plaats van een barbecue een oven, de aardappels zullen hierbij wel een minder knapperig korstje krijgen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.