Mexicaanse rode bietensalade
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mexicaanse rode bietensalade veganistisch

Heerlijke Mexicaanse rode bietensalade die je in 10 minuten tijd kunt maken. Deze zure bietensalade past het beste bij pittige gerechten.

10 minuten
4 personen
Mexicaanse rode bietensalade ingrediënten

Recept mexicaanse rode bietensalade

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 12-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
10 minuten

De Mexicaanse rode bietensalade maken – 10 minuten

Er is vrijwel geen voorbereiding nodig om een Mexicaanse rode bietensalade te maken, aangezien er gebruik gemaakt wordt van voorgekookte rode bieten.

Je kunt uiteraard ook verse rode bieten kopen en deze koken of roosteren in de oven. Wij gingen voor de tijdbesparende optie van voorgekookte rode bieten. Pers het sap uit de grapefruit en giet dit sap in een grote kom.

Voeg dan de witte wijnazijn toe. Maak de verpakking van de voorgekookte rode bieten open en haal de rode bieten eruit. Er zal altijd nog wel wat rode bietensap in de verpakking zitten, let hier dus op. 

Mexicaanse rode bietensalade
Mexicaanse rode bietensalade

Snijd de rode bieten in dunne plakken met behulp van een koksmes en snijplank. Je kunt hiervoor ook een mandoline gebruiken.

Voeg de rode bieten plakken toe aan de grote kom en geef het een aantal minuten om het grapefruitsap en witte wijnazijn op te nemen. Snijd de verse basilicum- en muntblaadjes in fijne stukjes.

Meng dit in de kom met de rode bieten. Breng de Mexicaanse rode bietensalade op smaak met zout en peper, voeg eventueel een klein gesneden uitje toe. Klaar! Dat was makkelijk, toch?

Dit bijgerecht is heerlijk voor bij de meeste pittige (Mexicaanse) gerechten vanwege de hoge zuurheid. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
62.42 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.24 g
8.81 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.38 g
0.11 g
Eiwitten
2.61 g
Vezels
3.83 g
Natrium
422.27 mg
Mineralen
Ijzer
1.34 mg
Calcium
37.52 mg
Magnesium
34.42 mg
Kalium
34.42 mg
Fosfor
60.78 mg
Koper
0.13 mg
Zink
0.72 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.78 µg
Vitamines
Vitamine C
9.97 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
21.35 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.14 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
89.73 µg
Vitamine E
0.59 mg
Vitamine K
8.33 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mexicaanse rode bietensalade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.