Mexicaanse rode bietensalade

(6)

Heerlijke Mexicaanse rode bietensalade die je in 10 minuten tijd kunt maken. Deze zure bietensalade past het beste bij pittige gerechten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-08-2022

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Mexicaanse rode bietensalade

Ingrediënten


  • 4 voorgekookte rode bieten
  • 1 grapefruit
  • Zout en peper
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • Verse (of gedroogde) basilicum
  • Verse munt (staat niet op de foto)
  • 1 kleine ui (optioneel)

Kookgerei nodig


  • Koksmes en snijplank
  • Citruspers
  • Grote kom, om de Mexicaanse rode bietensalade in te serveren

Mexicaanse rode bietensalade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-rode-bietensalade


De Mexicaanse rode bietensalade maken – 10 minuten

Er is vrijwel geen voorbereiding nodig om een Mexicaanse rode bietensalade te maken, aangezien er gebruik gemaakt wordt van voorgekookte rode bieten.

Je kunt uiteraard ook verse rode bieten kopen en deze koken of roosteren in de oven. Wij gingen voor de tijdbesparende optie van voorgekookte rode bieten. Pers het sap uit de grapefruit en giet dit sap in een grote kom.

Voeg dan de witte wijnazijn toe. Maak de verpakking van de voorgekookte rode bieten open en haal de rode bieten eruit. Er zal altijd nog wel wat rode bietensap in de verpakking zitten, let hier dus op. 

Mexicaanse rode bietensalade
Mexicaanse rode bietensalade

Snijd de rode bieten in dunne plakken met behulp van een koksmes en snijplank. Je kunt hiervoor ook een mandoline gebruiken.

Voeg de rode bieten plakken toe aan de grote kom en geef het een aantal minuten om het grapefruitsap en witte wijnazijn op te nemen. Snijd de verse basilicum- en muntblaadjes in fijne stukjes.

Meng dit in de kom met de rode bieten. Breng de Mexicaanse rode bietensalade op smaak met zout en peper, voeg eventueel een klein gesneden uitje toe. Klaar! Dat was makkelijk, toch?

Dit bijgerecht is heerlijk voor bij de meeste pittige (Mexicaanse) gerechten vanwege de hoge zuurheid. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-08-2022


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Mexicaanse rode bietensalade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.