Heerlijke Mexicaanse rode bietensalade die je in 10 minuten tijd kunt maken. Deze zure bietensalade past het beste bij pittige gerechten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 12-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Er is vrijwel geen voorbereiding nodig om een Mexicaanse rode bietensalade te maken, aangezien er gebruik gemaakt wordt van voorgekookte rode bieten.
Je kunt uiteraard ook verse rode bieten kopen en deze koken of roosteren in de oven. Wij gingen voor de tijdbesparende optie van voorgekookte rode bieten. Pers het sap uit de grapefruit en giet dit sap in een grote kom.
Voeg dan de witte wijnazijn toe. Maak de verpakking van de voorgekookte rode bieten open en haal de rode bieten eruit. Er zal altijd nog wel wat rode bietensap in de verpakking zitten, let hier dus op.
Snijd de rode bieten in dunne plakken met behulp van een koksmes en snijplank. Je kunt hiervoor ook een mandoline gebruiken.
Voeg de rode bieten plakken toe aan de grote kom en geef het een aantal minuten om het grapefruitsap en witte wijnazijn op te nemen. Snijd de verse basilicum- en muntblaadjes in fijne stukjes.
Meng dit in de kom met de rode bieten. Breng de Mexicaanse rode bietensalade op smaak met zout en peper, voeg eventueel een klein gesneden uitje toe. Klaar! Dat was makkelijk, toch?
Dit bijgerecht is heerlijk voor bij de meeste pittige (Mexicaanse) gerechten vanwege de hoge zuurheid. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.