Heerlijke Mexicaanse rode bietensalade die je in 10 minuten tijd kunt maken. Deze zure bietensalade past het beste bij pittige gerechten. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-rode-bietensalade
Er is vrijwel geen voorbereiding nodig om een Mexicaanse rode bietensalade te maken, aangezien er gebruik gemaakt wordt van voorgekookte rode bieten.
Je kunt uiteraard ook verse rode bieten kopen en deze koken of roosteren in de oven. Wij gingen voor de tijdbesparende optie van voorgekookte rode bieten. Pers het sap uit de grapefruit en giet dit sap in een grote kom.
Voeg dan de witte wijnazijn toe. Maak de verpakking van de voorgekookte rode bieten open en haal de rode bieten eruit. Er zal altijd nog wel wat rode bietensap in de verpakking zitten, let hier dus op.
Snijd de rode bieten in dunne plakken met behulp van een koksmes en snijplank. Je kunt hiervoor ook een mandoline gebruiken.
Voeg de rode bieten plakken toe aan de grote kom en geef het een aantal minuten om het grapefruitsap en witte wijnazijn op te nemen. Snijd de verse basilicum- en muntblaadjes in fijne stukjes.
Meng dit in de kom met de rode bieten. Breng de Mexicaanse rode bietensalade op smaak met zout en peper, voeg eventueel een klein gesneden uitje toe. Klaar! Dat was makkelijk, toch?
Dit bijgerecht is heerlijk voor bij de meeste pittige (Mexicaanse) gerechten vanwege de hoge zuurheid. Eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.