Heerlijke Mexicaanse rode bietensalade die je in 10 minuten tijd kunt maken. Deze zure bietensalade past het beste bij pittige gerechten.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-rode-bietensalade
Pers het sap uit de grapefruit en giet dit sap in een grote kom. Voeg dan de witte wijnazijn toe. Maak de verpakking van de voorgekookte rode bieten open en haal de rode bieten eruit. Er zal altijd nog wel wat rodebietensap in de verpakking zitten, let hier dus op.
Mexicaanse rode bietensalade
Snijd de rode bieten in dunne plakken met behulp van een koksmes en snijplank. Je kunt hiervoor ook een mandoline gebruiken.
Voeg de rode bieten plakken toe aan de grote kom en geef het een aantal minuten om het grapefruitsap en witte wijnazijn op te nemen. Snijd de verse basilicum- en muntblaadjes in fijne stukjes. Meng dit in de kom met de rode bieten.
Breng de Mexicaanse rode bietensalade op smaak met zout en peper, voeg eventueel een klein gesneden uitje toe. Klaar! Dat was makkelijk, toch? Dit bijgerecht is heerlijk voor bij de meeste pittige (Mexicaanse) gerechten vanwege de hoge zuurheid. Smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.