Binnenkort een etentje? Haal dan eens een mooie varkensrollade en laat het de ster van de eettafel zijn! Inclusief heerlijk bloemkool recept.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-09-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Schil de wortel en pel de sjalot en knoflookteen. Snijd ze allemaal in grove stukken. Gebruik peper en zout aan alle kanten van de rollade.
Verhit boter in een braadpan en bak de rollade aan alle kanten tot deze bruin is. Voeg de wortel, sjalot, knoflook, laurierblaadje en water toe.
Plaats de deksel op de braadpan, maar sluit deze niet volledig zodat er nog een beetje vocht kan verdampen. Kook de rollade gaar in ongeveer 35 minuten op laag vuur.
Als je niet zeker weet wanneer de rollade gaar is, kun je deze meten met een thermometer, de kerntemperatuur behoort 53 graden te zijn. Gebruik een klein mesje om mooie bloemkoolroosjes te maken.
Vul 1 van de kleine kommen met 2 losgeklopt eieren en de andere met panko, geraspte kaas, gemalen nootmuskaat, peper en zout. Dip de bloemkoolroosjes eerst in het ei en daarna in het panko mengsel.
Zorg dat de roosjes volledig bedekt zijn. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat en bak ze in de oven voor ongeveer 15 minuten.
Terwijl je wacht tot de rollade en bloemkool klaar is, verhit je wat olijfolie in de grote bakpan en voeg de krieltjes toe. Plaats een deksel op de bakpan en stoom de aardappels gaar in ongeveer 15 minuten.
Schep ze af en toe even om. Draai het vuur dan hoger en bak de krieltjes totdat de buitenkant krokant is. Breng de krieltjes op smaak met peper en zout.
Snijd de rollade in mooie plakjes en verdeel over 4 borden. Verdeel ook de gebakken bloemkool en krieltjes. Maak het bord af met een beetje jus dat is ontstaan tijdens het bakken van de rollade.
Wij gebruikten een beetje snijbonen voor wat extra kleur. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.