Varkensrollade met gebakken bloemkool en krieltjes
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Varkensrollade met gebakken bloemkool en krieltjes

Binnenkort een etentje? Haal dan eens een mooie varkensrollade en laat het de ster van de eettafel zijn! Inclusief heerlijk bloemkool recept.

Recept varkensrollade met gebakken bloemkool en krieltjes

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-09-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 45 minuten

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Schil de wortel en pel de sjalot en knoflookteen. Snijd ze allemaal in grove stukken. Gebruik peper en zout aan alle kanten van de rollade.

Verhit boter in een braadpan en bak de rollade aan alle kanten tot deze bruin is. Voeg de wortel, sjalot, knoflook, laurierblaadje en water toe.

Plaats de deksel op de braadpan, maar sluit deze niet volledig zodat er nog een beetje vocht kan verdampen. Kook de rollade gaar in ongeveer 35 minuten op laag vuur.

Als je niet zeker weet wanneer de rollade gaar is, kun je deze meten met een thermometer, de kerntemperatuur behoort 53 graden te zijn. Gebruik een klein mesje om mooie bloemkoolroosjes te maken.

Vul 1 van de kleine kommen met 2 losgeklopt eieren en de andere met panko, geraspte kaas, gemalen nootmuskaat, peper en zout. Dip de bloemkoolroosjes eerst in het ei en daarna in het panko mengsel.

Zorg dat de roosjes volledig bedekt zijn. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat en bak ze in de oven voor ongeveer 15 minuten. 

Varkensrollade met gebakken bloemkool en krieltjes
Varkensrollade met gebakken bloemkool en krieltjes

Varkensrollade met gebakken bloemkool en krieltjes afmaken – 15 minuten

Terwijl je wacht tot de rollade en bloemkool klaar is, verhit je wat olijfolie in de grote bakpan en voeg de krieltjes toe. Plaats een deksel op de bakpan en stoom de aardappels gaar in ongeveer 15 minuten.

Schep ze af en toe even om. Draai het vuur dan hoger en bak de krieltjes totdat de buitenkant krokant is. Breng de krieltjes op smaak met peper en zout.

Snijd de rollade in mooie plakjes en verdeel over 4 borden. Verdeel ook de gebakken bloemkool en krieltjes. Maak het bord af met een beetje jus dat is ontstaan tijdens het bakken van de rollade.

Wij gebruikten een beetje snijbonen voor wat extra kleur. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
697.28 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
42.98 g
5.44 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
35.54 g
14.03 g
Eiwitten
47.98 g
Vezels
6.88 g
Natrium
621.94 mg
Mineralen
Ijzer
4.45 mg
Calcium
139.51 mg
Magnesium
83.6 mg
Kalium
83.6 mg
Fosfor
593.05 mg
Koper
0.41 mg
Zink
5.65 mg
Jodium
14.04 µg
Selenium
38.1 µg
Vitamines
Vitamine C
138.07 mg
Vitamine D
1.48 mg
Vitamine A
3.72 mg
Vitamine B1
1.41 mg
Vitamine B2
0.8 mg
Vitamine B6
1.48 mg
Vitamine B12
2.37 µg
Foliumzuur
137.73 µg
Vitamine E
1.65 mg
Vitamine K
7.77 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Varkensrollade met gebakken bloemkool en krieltjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.