Deze limoen-korianderrijst is makkelijk te maken en past het beste bij een vet stuk vlees zoals eend of varkensvlees. Klaar in een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 20-08-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Gebruik het koksmes om de verse koriander fijn te snijden. Rasp de limoen totdat je ongeveer 1 theelepel citroen zest overhoudt. Pers het sap uit de citroen in de kleine kom met behulp van een citruspers.
Je kunt ook simpelweg je vingers gebruiken om het sap uit de limoen te persen. Roteer de limoen dan in je hand tijdens het knijpen.
Vul de middelgrote pan met water en breng deze op hoog vuur aan de kook. Meng er een (eetlepel) boter doorheen en voeg dan 200 gram langkorrelrijst aan toe.
Dek de pan af met de deksel, zet het vuur lager en kook de rijst gaar. Dit duurt meestal 15 minuten, afhankelijk van de rijstkorrels.
Giet de langkorrelrijst af en plaats dit direct terug in de middelgrote pan. Roer er dan het limoensap doorheen samen met de limoenzeste en fijngesneden koriander.
De limoen-korianderrijst is het lekkerst met een vettig stuk vlees zoals eend of varken. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.