Ohmydish.nl


Zoete aardappel uit de oven

De buitenkant van deze zoete aardappel uit de oven is heerlijk krokant en de binnenkant zacht. Vegetarisch gerecht dat klaar is in 25 minuten.

Zoete aardappel uit de oven
20 minuten 2 personen Bijgerechten
Zoete aardappel uit de oven

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 grote zoete aardappel
  • 50 gram boter
  • Aantal takjes verse tijm
  • Peper en zout naar smaak
Zoete aardappel uit de oven ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Bakplaat
  • Kleine sauspan
  • Optioneel: mandoline
  • Siliconen kwast

Bereiden

20 minuten 2 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-aardappel-uit-de-oven


Voorbereiding -- 5 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Schil de zoete aardappel en snijd deze in dunne plakken. Wij hebben gebruik gemaakt van een mandoline, maar je kunt ook een koksmes gebruiken. Probeer dan de plakken zo dun en evenredig mogelijk te snijden.

Zoete aardappel stacks Zoete aardappel stacks

De zoete aardappel stacks afmaken -- 15 minuten

Smelt de boter in de kleine sauspan. Gebruik alleen de blaadjes van de verse tijm en voeg deze toe aan de gesmolten boter. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik de siliconen kwast om beide kanten van de zoete aardappelplakjes in te smeren. Stapel de zoete aardappelplakjes ongeveer even hoog totdat je alle plakjes hebt gebruikt.

Bak de zoete aardappel 15 minuten lang in de oven tot de buitenkant krokant geworden is. De binnenkant van de zoete aardappel is dan nog lekker zacht, precies goed! Eet smakelijk.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.