De buitenkant van deze zoete aardappel uit de oven is heerlijk krokant en de binnenkant zacht. Vegetarisch gerecht dat klaar is in 25 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-07-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Schil de zoete aardappel en snijd deze in dunne plakken.
Wij hebben gebruik gemaakt van een mandoline, maar je kunt ook een koksmes gebruiken. Probeer dan de plakken zo dun en evenredig mogelijk te snijden.
Smelt de boter in de kleine sauspan. Gebruik alleen de blaadjes van de verse tijm en voeg deze toe aan de gesmolten boter. Breng op smaak met peper en zout.
Gebruik de siliconen kwast om beide kanten van de zoete aardappelplakjes in te smeren. Stapel de zoete aardappelplakjes ongeveer even hoog totdat je alle plakjes hebt gebruikt.
Bak de zoete aardappel 15 minuten lang in de oven tot de buitenkant krokant geworden is. De binnenkant van de zoete aardappel is dan nog lekker zacht, precies goed! Eet smakelijk.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.