Zoete aardappel uit de oven
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zoete aardappel uit de oven vegetarisch

De buitenkant van deze zoete aardappel uit de oven is heerlijk krokant en de binnenkant zacht. Vegetarisch gerecht dat klaar is in 25 minuten.

20 minuten
2 personen
Zoete aardappel uit de oven ingrediënten
Recept zoete aardappel uit de oven

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-07-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Schil de zoete aardappel en snijd deze in dunne plakken.

Wij hebben gebruik gemaakt van een mandoline, maar je kunt ook een koksmes gebruiken. Probeer dan de plakken zo dun en evenredig mogelijk te snijden. 

Zoete aardappel uit de oven
Zoete aardappel uit de oven

De zoete aardappel stacks afmaken – 15 minuten

Smelt de boter in de kleine sauspan. Gebruik alleen de blaadjes van de verse tijm en voeg deze toe aan de gesmolten boter. Breng op smaak met peper en zout.

Gebruik de siliconen kwast om beide kanten van de zoete aardappelplakjes in te smeren. Stapel de zoete aardappelplakjes ongeveer even hoog totdat je alle plakjes hebt gebruikt.

Bak de zoete aardappel 15 minuten lang in de oven tot de buitenkant krokant geworden is. De binnenkant van de zoete aardappel is dan nog lekker zacht, precies goed! Eet smakelijk.

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
298.32 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.91 g
3.2 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.94 g
13.58 g
Eiwitten
2.17 g
Vezels
4.23 g
Natrium
705.06 mg
Mineralen
Ijzer
1.75 mg
Calcium
65.25 mg
Magnesium
34.76 mg
Kalium
34.76 mg
Fosfor
56.33 mg
Koper
0.22 mg
Zink
0.29 mg
Jodium
1.03 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
38.27 mg
Vitamine D
0.3 mg
Vitamine A
14.75 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.43 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
13.35 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
5.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zoete aardappel uit de oven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.