Zoete aardappel uit de oven

(9)

De buitenkant van deze zoete aardappel uit de oven is heerlijk krokant en de binnenkant zacht. Vegetarisch gerecht dat klaar is in 25 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-07-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten
Zoete aardappel uit de oven

Ingrediënten


  • 1 grote zoete aardappel
  • 50 gram boter
  • Aantal takjes verse tijm
  • Peper en zout naar smaak
Zoete aardappel uit de oven Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • Oven
  • Bakplaat
  • Kleine sauspan
  • Optioneel: mandoline
  • Siliconen kwast

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-aardappel-uit-de-oven


Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Schil de zoete aardappel en snijd deze in dunne plakken.

Wij hebben gebruik gemaakt van een mandoline, maar je kunt ook een koksmes gebruiken. Probeer dan de plakken zo dun en evenredig mogelijk te snijden. 

Zoete aardappel uit de oven
Zoete aardappel uit de oven

De zoete aardappel stacks afmaken – 15 minuten

Smelt de boter in de kleine sauspan. Gebruik alleen de blaadjes van de verse tijm en voeg deze toe aan de gesmolten boter. Breng op smaak met peper en zout.

Gebruik de siliconen kwast om beide kanten van de zoete aardappelplakjes in te smeren. Stapel de zoete aardappelplakjes ongeveer even hoog totdat je alle plakjes hebt gebruikt.

Bak de zoete aardappel 15 minuten lang in de oven tot de buitenkant krokant geworden is. De binnenkant van de zoete aardappel is dan nog lekker zacht, precies goed! Eet smakelijk.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-07-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Zoete aardappel uit de oven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.