Leuke gevulde baby ananas met garnalen is klaar in 15 minuten, recept voor 1 persoon. Vol met vitamine C en is een heerlijk voorafje.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-01-2016, dit recept is voor 1 persoon en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-04-2024
Breng water aan de kook in het kleine sauspannetje en kook daar de garnalen in 5 minuten gaar.
Koel de garnalen af, pel ze en maak ze schoon. Snijd de garnalen in grove stukken en zet aan de kant. Maak nu de vinaigrette.
Pers sap uit een halve limoen in de kom met een citruspers of gebruik simpelweg je vingers. Voeg zout en peper toe aan het sap, en een scheutje Srirachasaus.
Snijd nu de komkommer in zo klein mogelijke blokjes, hier heb je ongeveer een vierde van een komkommer voor nodig. Voeg de komkommerblokjes toe aan de kom. Snijd wat verse koriander fijn en meng alles goed door elkaar.
Snijd de baby ananas doormidden met behulp van een koksmes. Gebruik een schilmesje om een insnede te maken aan de buitenste randen van de baby ananas.
Snijd nu het middelste deel eruit, snijd het harde deel eraf en snijd de rest van het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de kleine stukjes ananas door de kom.
Schep nu het mengsel terug in de uitgeholde baby ananas en serveer direct.
Tip: Je kunt de gevulde baby ananas met garnalen ook een dag van tevoren maken, bewaar deze dan wel in de koelkast. Eet smakelijk!
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.