Gestoomde wortelen bevatten alle smaken en vitamines nog! Serveer deze gestoomde wortelen met een zoet en bittere karamelsaus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de meeste bladeren van de wortelen af. Was de wortelen en schil deze met behulp van een dunschiller. Snijd nu voorzichtig de takjes van de wortelen af, zodat deze nog 4 tot 5 centimeter lang zijn.
Maak de tak-zijde van de wortelen schoon met een schilmesje.
Giet een laag water in de grote pan en breng dit aan de kook. Plaats nu een zeef in de pan (mag het water niet aanraken) en leg daar de schoongemaakte wortelen in.
Plaats de deksel op de pan en stoom de wortelen een uur lang, de exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de wortelen. Dit is een langzaam proces, maar met een heerlijk eindresultaat!
Maak in de tussentijd de saus klaar, deze is heel eenvoudig te maken. Meng boter en olijfolie samen in een klein sauspannetje. Plaats het sauspannetje op middel-laag vuur.
Voeg de witte en bruine suiker toe zodra de boter gesmolten is, en meng deze goed samen met behulp van een garde. Voeg de balsamicoazijn toe zodra het suikermengsel ietswat ingedikt is.
Hou nu even je adem in, hete balsamicoazijn is namelijk erg penetrant. Meng alles goed samen met de garde. Verhit de saus opnieuw zodra de gestoomde wortelen klaar zijn.
Garneer met fijngesneden peterselie of bieslook. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.