Gestoomde wortelen

(7)

Gestoomde wortelen bevatten alle smaken en vitamines nog! Serveer deze gestoomde wortelen met een zoet en bittere karamelsaus.

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Gestoomde wortelen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 10 - 15 wortelen
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel witte suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • Verse peterselie of verse bieslook.
  • 25 gram boter
Gestoomde wortelen Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Dunschiller
  • Grote pan + zeef die er in past + deksel
  • Schilmesje of koksmes
  • Sauspan
  • Garde

Bereiding


Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gestoomde-wortelen


Voorbereiding -- 5 minuten

Snijd de meeste bladeren van de wortelen af. Was de wortelen en schil deze met behulp van een dunschiller. Snijd nu voorzichtig de takjes van de wortelen af, zodat deze nog 4 tot 5 centimeter lang zijn.

Maak de tak-zijde van de wortelen schoon met een schilmesje. 

Gestoomde wortelen
Gestoomde wortelen

De wortelen stomen -- 1 uur

Giet een laag water in de grote pan en breng dit aan de kook. Plaats nu een zeef in de pan (mag het water niet aanraken) en leg daar de schoongemaakte wortelen in.

Plaats de deksel op de pan en stoom de wortelen een uur lang, de exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de wortelen. Dit is een langzaam proces, maar met een heerlijk eindresultaat! 

Maak in de tussentijd de saus klaar, deze is heel eenvoudig te maken. Meng boter en olijfolie samen in een klein sauspannetje. Plaats het sauspannetje op middel-laag vuur.

Voeg de witte en bruine suiker toe zodra de boter gesmolten is, en meng deze goed samen met behulp van een garde. Voeg de balsamicoazijn toe zodra het suikermengsel ietswat ingedikt is. 

Hou nu even je adem in, hete balsamicoazijn is namelijk erg penetrant. Meng alles goed samen met de garde. Verhit de saus opnieuw zodra de gestoomde wortelen klaar zijn.

Garneer met fijngesneden peterselie of bieslook. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

7 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.