Gevulde tomaat met parelgort en feta
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde tomaat met parelgort en feta vegetarisch

Snel, makkelijk en goedkoop bijgerecht. Deze gevulde tomaat met parelgort en feta is vegetarisch en klaar in 25 minuten. Heerlijk bij elk soort vis.

25 minuten
3 personen
Gevulde tomaat met parelgort en feta ingrediënten
Recept gevulde tomaat met parelgort en feta

Ingrediënten

3 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-12-2015, dit recept is voor 3 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul een pan met water en zout en breng aan de kook. Was 2 bosuien, als ze niet zo groot zijn kun je ook best 3 bosuien gebruiken, en snijd deze fijn met een koksmes. 

Pel de knoflooktenen en rode ui en snijd deze zo fijn mogelijk. Kook de parelgort volgens de verpakking. Afhankelijk van de grootte van je vleestomaten is het mogelijk dat je een beetje meer zal moeten gebruiken dan 100 gram om de grotere vleestomaten te kunnen vullen. 

Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius. 

Gevulde tomaat met parelgort en feta kaas
Gevulde tomaat met parelgort en feta kaas

Gevulde tomaat met parelgort en feta afmaken – 15 minuten

Zodra de parelgort gaar is, hoef je deze niet af te gieten maar laat deze wel nog even een paar minuten staan in de pan met deksel. 

Verhit olijfolie in een bakpan en bak de knoflook en ui kort aan. Meng vervolgens met de gesneden bosuien en parelgort. Breng op smaak met peper en zout en snijd de bovenkant van de tomaten af. 

Schep de binnenkant eruit en vul elke vleestomaat met parelgort, bosui, knoflook en rode ui. Verdeel de feta over de gehele bovenkant van de tomaten. 

Bak de vleestomaten tot deze zacht zijn, dit zal ongeveer 15 minuten duren. Voor een mooie goudbruine feta kun je de grill stand van je oven nog enkele minuten gebruiken. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
282.62 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
40.18 g
10.58 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.26 g
5.15 g
Eiwitten
11.92 g
Vezels
9.94 g
Natrium
848.98 mg
Mineralen
Ijzer
1.74 mg
Calcium
228.17 mg
Magnesium
62.21 mg
Kalium
62.21 mg
Fosfor
283.39 mg
Koper
0.3 mg
Zink
2.38 mg
Jodium
0.76 µg
Selenium
12.74 µg
Vitamines
Vitamine C
61.24 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
117.1 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.21 mg
Vitamine B6
0.4 mg
Vitamine B12
0.1 µg
Foliumzuur
42.55 µg
Vitamine E
1.48 mg
Vitamine K
64.7 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gevulde tomaat met parelgort en feta"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.