Aardappelpuree met geroosterde knoflook
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Aardappelpuree met geroosterde knoflook vegetarisch

Zachte en romige aardappelpuree met geroosterde knoflook, heerlijk bijgerecht met een twist voor de feestdagen. Lekker met vlees, vis of groenten.

35 minuten
6 personen
Aardappelpuree met geroosterde knoflook ingrediënten

Recept aardappelpuree met geroosterde knoflook

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-11-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. 

Snijd de onderkant van de knoflookbol eraf met een koksmes en pak dan de hele bol in met aluminumfolie. Rooster de knoflookbol 20 minuten lang in de oven, controleer tussentijds of deze zacht genoeg. 

Haal dan de geroosterde knoflook uit de oven en laat deze afkoelen totdat je deze zonder problemen met je handen vast kunt houden. 

Schil in de tussentijd de aardappelen en was deze onder stromend koud water. Snijd de aardappelen in stukjes. Door de aardappelen in kleine stukjes te snijden verkort je de kooktijd. 

Plaats een grote pan op hoog vuur en voeg de aardappelstukjes toe met koud water. De aardappelen moeten tenminste 2.5 cm onder water staan. Voeg dan een theelepel zout toe aan het water, en zet het vuur op de hoogste stand. 

Aardappelpuree met geroosterde knoflook
Aardappelpuree met geroosterde knoflook

De aardappelpuree met geroosterde knoflook afmaken – 15 minuten

Zet het vuur lager zodra het water kookt en laat de aardappelen 10 tot 15 minuten lang doorkoken, tot je er makkelijk met een vork doorheen kunt prikken. 

Giet de aardappels af en druk ze door een fijne zeef met behulp van een grote soeplepel. Voeg steeds een klein beetje aardappelen toe aan de zeef, je zult een mooie soepele en gladde aardappelpuree overhouden. 

Voeg dan boter, slagroom en melk toe aan de aardappelpuree en pers er de zachte geroosterde knoflook doorheen (zonder vel). Je kunt naar smaak meer melk, boter en room toevoegen. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
240.23 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
32.98 g
0.74 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.23 g
5.73 g
Eiwitten
4.68 g
Vezels
4.68 g
Natrium
238.12 mg
Mineralen
Ijzer
1.06 mg
Calcium
54.33 mg
Magnesium
38.22 mg
Kalium
38.22 mg
Fosfor
114.08 mg
Koper
0.21 mg
Zink
0.69 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
16.11 mg
Vitamine D
0.16 mg
Vitamine A
0.1 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
0.47 mg
Vitamine B12
0.05 µg
Foliumzuur
16.13 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
1.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Aardappelpuree met geroosterde knoflook"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.