Aardappelpuree met geroosterde knoflook

(9)

Zachte en romige aardappelpuree met geroosterde knoflook, heerlijk bijgerecht met een twist voor de feestdagen. Lekker met vlees, vis of groenten.

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten
Aardappelpuree met geroosterde knoflook

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 1 bol knoflook
  • 60 ml melk
  • 50 gram boter
  • 30 ml slagroom
  • Peper en zout naar smaak
Aardappelpuree met geroosterde knoflook Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Dunschiller
  • Fijne zeef en een grote soeplepel of aardappelstamper
  • Koksmes en snijplank
  • Grote pan
  • Vergiet
  • Aluminumfolie
  • Oven

Bereiding


Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappelpuree-met-geroosterde-knoflook


Voorbereiding – 20 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. 

Snijd de onderkant van de knoflookbol eraf met een koksmes en pak dan de hele bol in met aluminumfolie. Rooster de knoflookbol 20 minuten lang in de oven, controleer tussentijds of deze zacht genoeg. 

Haal dan de geroosterde knoflook uit de oven en laat deze afkoelen totdat je deze zonder problemen met je handen vast kunt houden. 

Schil in de tussentijd de aardappelen en was deze onder stromend koud water. Snijd de aardappelen in stukjes. Door de aardappelen in kleine stukjes te snijden verkort je de kooktijd. 

Plaats een grote pan op hoog vuur en voeg de aardappelstukjes toe met koud water. De aardappelen moeten tenminste 2.5 cm onder water staan. Voeg dan een theelepel zout toe aan het water, en zet het vuur op de hoogste stand. 

Aardappelpuree met geroosterde knoflook
Aardappelpuree met geroosterde knoflook

De aardappelpuree met geroosterde knoflook afmaken – 15 minuten

Zet het vuur lager zodra het water kookt en laat de aardappelen 10 tot 15 minuten lang doorkoken, tot je er makkelijk met een vork doorheen kunt prikken. 

Giet de aardappels af en druk ze door een fijne zeef met behulp van een grote soeplepel. Voeg steeds een klein beetje aardappelen toe aan de zeef, je zult een mooie soepele en gladde aardappelpuree overhouden. 

Voeg dan boter, slagroom en melk toe aan de aardappelpuree en pers er de zachte geroosterde knoflook doorheen (zonder vel). Je kunt naar smaak meer melk, boter en room toevoegen. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

9 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.