Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappelpuree-met-geroosterde-knoflook
Voorbereiding -- 20 minuten
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden
Celsius. Snijd de onderkant van de knoflookbol eraf met een
koksmes en pak dan de hele bol in met aluminumfolie. Rooster de knoflookbol 20 minuten lang in de oven, controleer tussentijds of deze zacht genoeg. Haal dan de geroosterde knoflook uit de oven en laat deze afkoelen totdat je deze zonder problemen met je handen vast kunt houden.
Schil in de tussentijd de aardappelen en was deze onder stromend koud water. Snijd de aardappelen in stukjes. Door de aardappelen in kleine stukjes te snijden verkort je de kooktijd.
Plaats een
grote pan op hoog vuur en voeg de aardappelstukjes toe met koud water. De aardappelen moeten tenminste 2.5 cm onder water staan. Voeg dan een theelepel zout toe aan het water, en zet het vuur op de hoogste stand.

Aardappelpuree met geroosterde knoflook
De aardappelpuree met geroosterde knoflook afmaken -- 15 minuten
Zet het vuur lager zodra het water aan de kook raakt. Laat de aardappels 10 tot 15 minuten lang doorkoken, totdat je er makkelijk met een vork doorheen kunt prikken.
Giet dan de aardappels af en druk ze door een
fijne zeef met behulp van een
grote soeplepel. Voeg steeds een klein beetje aardappelen toe aan de zeef, je zult een mooie soepele en gladde aardappelpuree overhouden. Voeg dan boter, slagroom en melk toe aan de aardappelpuree en pers er de zachte geroosterde knoflook doorheen (zonder vel). Je kunt naar smaak meer melk, boter en room toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.