Ohmydish.nl


Aardappelpuree met geroosterde knoflook

Zachte en romige aardappelpuree met geroosterde knoflook, heerlijk bijgerecht met een twist voor de feestdagen. Lekker met vlees, vis of groenten.

Aardappelpuree met geroosterde knoflook
35 minuten 6 personen Bijgerechten
Aardappelpuree met geroosterde knoflook

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 1 bol knoflook
  • 60 ml melk
  • 50 gram boter
  • 30 ml slagroom
  • Peper en zout naar smaak
Aardappelpuree met geroosterde knoflook ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Dunschiller
  • Fijne zeef en een grote soeplepel of aardappelstamper
  • Koksmes en snijplank
  • Grote pan
  • Vergiet
  • Aluminumfolie
  • Oven

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

35 minuten 6 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappelpuree-met-geroosterde-knoflook


Voorbereiding -- 20 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. Snijd de onderkant van de knoflookbol eraf met een koksmes en pak dan de hele bol in met aluminumfolie. Rooster de knoflookbol 20 minuten lang in de oven, controleer tussentijds of deze zacht genoeg. Haal dan de geroosterde knoflook uit de oven en laat deze afkoelen totdat je deze zonder problemen met je handen vast kunt houden.

Schil in de tussentijd de aardappelen en was deze onder stromend koud water. Snijd de aardappelen in stukjes. Door de aardappelen in kleine stukjes te snijden verkort je de kooktijd.

Plaats een grote pan op hoog vuur en voeg de aardappelstukjes toe met koud water. De aardappelen moeten tenminste 2.5 cm onder water staan. Voeg dan een theelepel zout toe aan het water, en zet het vuur op de hoogste stand.

Aardappelpuree met geroosterde knoflook Aardappelpuree met geroosterde knoflook

De aardappelpuree met geroosterde knoflook afmaken -- 15 minuten

Zet het vuur lager zodra het water aan de kook raakt. Laat de aardappels 10 tot 15 minuten lang doorkoken, totdat je er makkelijk met een vork doorheen kunt prikken.

Giet dan de aardappels af en druk ze door een fijne zeef met behulp van een grote soeplepel. Voeg steeds een klein beetje aardappelen toe aan de zeef, je zult een mooie soepele en gladde aardappelpuree overhouden. Voeg dan boter, slagroom en melk toe aan de aardappelpuree en pers er de zachte geroosterde knoflook doorheen (zonder vel). Je kunt naar smaak meer melk, boter en room toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Mini visbastilla
Volgend recept →
Rodekoolsoep

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.