Wig salade van ijsbergsla met gebakken spek en croutons

(3)

Deze wig salade van ijsbersla is in minder dan 15 minuten klaar. Lekker met gebakken spekjes en croutons. Recept voor 4 personen.

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Wig salade van ijsbergsla met gebakken spek en croutons

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Halve krop ijsbergsla
  • 100 gram ongebakken spekjes
  • 1 teentje knoflook
  • 3 sneetjes brood naar keuze
  • 200 ml koksroom
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eetlepel citroensap
  • Klen handje verse dille en peterselie
  • Zout en peper naar smaak
Wig salade van ijsbergsla met gebakken spek en croutons Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Middelgrote bakpan
  • Koksmes en snijplank
  • Grillpan
  • Kleine kom + garde

Bereiding


Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wig-salade-van-ijsbergsla-met-gebakken-spek-en-croutons


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel en snijd het teentje knoflook in grove stukjes. Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en voeg daar de knoflook aan toe. Fruit de knoflook een aantal minuten aan. Haal in de tussentijd de korsten van het brood af, en snijd het brood in blokjes. Haal de knoflook uit de pan en voeg het gesneden brood toe, en bak deze krokant. Bak de croutons op middel-hoog vuur een aantal minuten lang, beweeg deze af en toe in de pan om te voorkomen dat deze aanbranden.

Snijd de verse dille en peterselie. Mocht je willen, dan kun je kiezen voor andere kruiden. Meng de gesneden kruiden, koksroom, melk en citroensap samen. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Verhit een grillpan en voeg de ongebakken stukjes spek toe. Gril de spekjes een aantal minuten, krokant naar smaak.

Wig salade van ijsbergsla met gebakken spek en croutons Wig salade van ijsbergsla met gebakken spek en croutons

De wig salade van ijsbergsla met gebakken spek en croutons afmaken -- 5 minuten

Snijd de halve krop ijsbergsla in partjes (wedges / wig) en snijd het harde deel eruit. Let erop dat de ijsbergsla niet uit elkaar valt.

Verdeel de ijsbergsla over een groot bord, doe er de gebakken spekjes, croutons op en giet er de zure dressing overheen. Garneer eventueel met wat extra kruiden, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

3 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.