Ohmydish.nl


Mexicaanse pico de gallo

"hanensnavel" ook wel beter bekend als Mexicaanse pico de gallo is een salsa die gebruikt wordt in veel gerechten in de Mexicaanse keuken.

10 minuten 4 personen Bijgerechten
Mexicaanse pico de gallo

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 rijpe rode tomaten
  • 1 ui
  • Versgemalen zwarte peper
  • Snufje zout
  • 2 limoenen
  • 2 jalapeño pepers
  • Verse koriander
Mexicaanse pico de gallo ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote kom

Bereiden


10 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-pico-de-gallo


Wist je dat: Pico de gallo een saus is uit de Mexicaanse keuken en staat voor "hanensnavel". De reden is dat van origine de mensen dit gerecht eten tussen de duim en wijsvinger.

Een heel bekende salsa die gebruikt wordt in veel verschillende soorten Mexicaanse gerechten.

Voorbereiding -- 5 minuten

Was en haal de zaadlijsten uit de 8 rijpe tomaten en snijd deze dan in partjes. Kijk naar de ingrediënten foto om te zien hoe dit eruit komt te zien.

Haal ook de zaadlijsten uit de jalapeño pepers en snijd deze in zo fijn mogelijke blokjes. Snijd ook de ui in fijne blokjes. 

Mexicaanse pico de gallo
Mexicaanse pico de gallo

De Mexicaanse pico de gallo afmaken -- 5 minuten

Vermeng alle ingrediënten met elkaar in de grote kom. Pers het sap uit 2 limoenen en giet dit over de pico de gallo. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en een snufje zout.

Voeg een handvol gesneden verse koriander toe om de Mexicaanse pico de gallo te maken zoals deze hoort, wij vinden koriander helaas niet lekker dus hebben dit weggelaten.

Plaats de Mexicaanse pico de gallo in de koelkast totdat je klaar bent om deze bij een gerecht te serveren. Hoe langer de pico de gallo in de koelkast blijft staan, des te beter de smaken met elkaar gaan vermengen.

Je kunt de pico de gallo tot 3 dagen in de koelkast bewaren, dek deze dan wel eerst af met huishoudfolie.

Tip: Maak een zak tortillachips open en serveer de chips met deze pico de gallo, geniet ervan!

Aangeraden producten (3)


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Aardbeien yoghurt toetje
Volgend recept →
Mexicaanse quesadilla

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!