"hanensnavel" ook wel beter bekend als Mexicaanse pico de gallo is een salsa die gebruikt wordt in veel gerechten in de Mexicaanse keuken.
Wist je dat: Pico de gallo een saus is uit de Mexicaanse keuken en staat voor "hanensnavel".
De reden is dat van origine de mensen dit gerecht eten tussen de duim en wijsvinger.
Een heel bekende salsa die gebruikt wordt in veel verschillende soorten Mexicaanse gerechten.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 11-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was en haal de zaadlijsten uit de 8 rijpe tomaten en snijd deze dan in partjes. Kijk naar de ingrediënten foto om te zien hoe dit eruit komt te zien.
Haal ook de zaadlijsten uit de jalapeño pepers en snijd deze in zo fijn mogelijke blokjes. Snijd ook de ui in fijne blokjes.
Vermeng alle ingrediënten met elkaar in de grote kom. Pers het sap uit 2 limoenen en giet dit over de pico de gallo. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en een snufje zout.
Voeg een handvol gesneden verse koriander toe om de Mexicaanse pico de gallo te maken zoals deze hoort, wij vinden koriander helaas niet lekker dus hebben dit weggelaten.
Plaats de Mexicaanse pico de gallo in de koelkast totdat je klaar bent om deze bij een gerecht te serveren. Hoe langer de pico de gallo in de koelkast blijft staan, des te beter de smaken met elkaar gaan vermengen.
Je kunt de pico de gallo tot 3 dagen in de koelkast bewaren, dek deze dan wel eerst af met huishoudfolie.
Tip: Maak een zak tortillachips open en serveer de chips met deze pico de gallo, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.