Ohmydish.nl


Mexicaanse pico de gallo

"hanensnavel" ook wel beter bekend als Mexicaanse pico de gallo is een salsa die gebruikt wordt in veel gerechten in de Mexicaanse keuken.

Mexicaanse pico de gallo
10 minuten 4 personen Bijgerechten
Mexicaanse pico de gallo

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 rijpe rode tomaten
  • 1 ui
  • Versgemalen zwarte peper
  • Snufje zout
  • 2 limoenen
  • 2 jalapeño pepers
  • Verse koriander
Mexicaanse pico de gallo ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote kom

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

10 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-pico-de-gallo


Wist je dat: Pico de gallo een saus is uit de Mexicaanse keuken en staat voor "hanensnavel". De reden is dat van origine de mensen dit gerecht eten tussen de duim en wijsvinger. Een heel bekende salsa die gebruikt wordt in veel verschillende soorten Mexicaanse gerechten.

Voorbereiding -- 5 minuten

Was en haal de zaadlijsten uit de 8 rijpe tomaten en snijd deze dan in partjes. Kijk naar de ingrediënten foto om te zien hoe dit eruit komt te zien. Haal ook de zaadlijsten uit de jalapeño pepers en snijd deze in zo fijn mogelijke blokjes. Snijd ook de ui in fijne blokjes.

Mexicaanse pico de gallo Mexicaanse pico de gallo

De Mexicaanse pico de gallo afmaken -- 5 minuten

Vermeng alle ingrediënten met elkaar in de grote kom. Pers het sap uit 2 limoenen en giet dit over de pico de gallo. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en een snufje zout. Voeg een handvol gesneden verse koriander toe om de Mexicaanse pico de gallo te maken zoals deze hoort, wij vinden koriander helaas niet lekker dus hebben dit weggelaten.

Plaats de Mexicaanse pico de gallo in de koelkast totdat je klaar bent om deze bij een gerecht te serveren. Hoe langer de pico de gallo in de koelkast blijft staan, des te beter de smaken met elkaar gaan vermengen. Je kunt de pico de gallo tot 3 dagen in de koelkast bewaren, dek deze dan wel eerst af met huishoudfolie.

Tip: Maak een zak tortillachips open en serveer de chips met deze pico de gallo, geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Aardbeien yoghurt toetje
Volgend recept →
Mexicaanse quesadilla

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.