Mexicaanse pico de gallo
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mexicaanse pico de gallo veganistisch

"hanensnavel" ook wel beter bekend als Mexicaanse pico de gallo is een salsa die gebruikt wordt in veel gerechten in de Mexicaanse keuken.

10 minuten
4 personen

Wist je dat: Pico de gallo een saus is uit de Mexicaanse keuken en staat voor "hanensnavel".

De reden is dat van origine de mensen dit gerecht eten tussen de duim en wijsvinger.

Een heel bekende salsa die gebruikt wordt in veel verschillende soorten Mexicaanse gerechten.

Mexicaanse pico de gallo ingrediënten

Recept mexicaanse pico de gallo

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 11-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Was en haal de zaadlijsten uit de 8 rijpe tomaten en snijd deze dan in partjes. Kijk naar de ingrediënten foto om te zien hoe dit eruit komt te zien.

Haal ook de zaadlijsten uit de jalapeño pepers en snijd deze in zo fijn mogelijke blokjes. Snijd ook de ui in fijne blokjes. 

Mexicaanse pico de gallo
Mexicaanse pico de gallo

De Mexicaanse pico de gallo afmaken – 5 minuten

Vermeng alle ingrediënten met elkaar in de grote kom. Pers het sap uit 2 limoenen en giet dit over de pico de gallo. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en een snufje zout.

Voeg een handvol gesneden verse koriander toe om de Mexicaanse pico de gallo te maken zoals deze hoort, wij vinden koriander helaas niet lekker dus hebben dit weggelaten.

Plaats de Mexicaanse pico de gallo in de koelkast totdat je klaar bent om deze bij een gerecht te serveren. Hoe langer de pico de gallo in de koelkast blijft staan, des te beter de smaken met elkaar gaan vermengen.

Je kunt de pico de gallo tot 3 dagen in de koelkast bewaren, dek deze dan wel eerst af met huishoudfolie.

Tip: Maak een zak tortillachips open en serveer de chips met deze pico de gallo, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
68.2 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.51 g
9.84 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.21 g
0.04 g
Eiwitten
3.05 g
Vezels
3.42 g
Natrium
123.46 mg
Mineralen
Ijzer
0.23 mg
Calcium
48.9 mg
Magnesium
29.55 mg
Kalium
29.55 mg
Fosfor
82.03 mg
Koper
0.16 mg
Zink
0.51 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
71.68 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
51.75 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.07 mg
Vitamine B6
0.26 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
21.98 µg
Vitamine E
1.29 mg
Vitamine K
19.45 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mexicaanse pico de gallo"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.