Heerlijk frisse en knapperige appelsalade die je zonder moeite op tafel zet. Lekker voor bij eend of varkensvlees. Klaar in 10 minuten, recept voor 2.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 24-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de appels en de selderijstengels. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd deze in grove stukken. Snijd de selderijstengels in dunne plakjes met behulp van een mandoline, of gebruik simpelweg je koksmes.
Plet de walnoten, een makkelijke manier is om de walnoten in een zip-loc zakje te doen en er met iets zwaars op te slaan, zoals bijvoorbeeld een deegroller. Omdat de walnoten in het zakje zitten heb je ook geen rommel!
Combineer de ingrediënten (appels, selderij, rozijnen en geplette walnoten) samen in de grote kom. Voeg de mayonaise toe, en roer alles goed door elkaar. De appelsalade is nu klaar.
Je kunt de knapperige appelsalade afgedekt in de koelkast bewaren totdat je deze gaat serveren. Deze knapperige appelsalade past goed bij vette gerechten zoals eend of varkensvlees.
De frisheid van de appels passen goed bij dit soort gerechten, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.