Menugang: bijgerechten

405 Recepten

Hier vind je bijgerechten die je maaltijd helemaal compleet kunnen maken, ruime keuze uit veel leuke en lekkere recepten. Lekker om te serveren bij een stukje vlees, vis of een salade. Denk bijvoorbeeld aan oven gebakken aardappeltjes, een gevulde courgette of zelfgemaakte huzarensalade.


Gobi manchurian - Indiase bloemkool

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Gobi manchurian, oftewel Indiase bloemkool. Gefrituurd met een overheerlijk krokant jasje en daarna gemengd met een smaakvol en iets pittige saus.


Snelle tomatensalsa

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een super simpele tomatensalsa om te serveren als dip of bijgerecht. Lekker met verse tomaten, jalapeño peper, knoflook en komijn. Klaar binnen 10 minuten.


Salade met roze peper dressing

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een simpele salade met roze peper dressing. Makkelijk en snel te maken, want deze dressing is klaar binnen 5 minuten. Een fris bijgerecht met verrassende smaken.


Wortelsalade

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Een makkelijke wortelsalade met maar een paar ingrediënten. Ideaal als bijgerecht bij vlees, vis of tijdens de barbecue. Klaar binnen 15 minuten. Recept voor 6 personen.


Courgette-kaas brood

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Heb je een courgette over? Maak er een heerlijk courgette-kaas brood van! Ideaal als lunch of om bij gerechten te serveren. Recept voor 4 personen, klaar in een half uur.


Makkelijke geroosterde rode aardappels met paprika

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Makkelijke geroosterde rode aardappels met paprika is een ideaal bijgerecht met weinig ingrediënten. De paprika geeft de aardappels een licht rokerige smaak.


Geroosterde radijsjes met mosterddressing

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze geroosterde radijsjes met mosterddressing is een heerlijk en verrassend bijgerecht voor vis of vlees. Heb jij radijsjes al eens warm gegeten? De moeite waard!


Geroosterde groenten met kurkuma

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze geroosterde groenten met kurkuma zijn een overheerlijk en makkelijk bijgerecht. Met pastinaak, venkel en zoete aardappel. Klaar in 45 minuten.


Wortelpuree

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Een simpele wortelpuree met tijm en gember is een heerlijk bijgerecht dat snel gemaakt is. Kruidig en vol van smaak, met weinig ingrediënten. Ook ideaal als groentehapje voor je baby.


Patatas bravas

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Patatas bravas kent iedereen, het staat op elke menukaart in een tapasrestaurant. Deze krokante aardappels met pittige tomatensaus kun je ook zelf maken.


Kruidige geroosterde bloemkool

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (34)

Deze kruidige geroosterde bloemkool is een heerlijk bijgerecht dat snel gemaakt is. Met de kruiden kun je volop variëren naar je eigen favoriete smaak.


Wortel chutney

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een zelfgemaakte wortel chutney, zoet-zuur met verschillende kruiden. Fris van smaak en toch hartig, heerlijk als extraatje op een broodje.


Geroosterde pompoen met rode ui en truffel

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen

Deze geroosterde pompoen met rode ui en truffel is een heerlijk bijgerecht voor bij tagliatelle of andere pasta. Serveer met (verse) truffel en balsamico.


Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 20 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze frisse springrolls met bleekselderij en komkommer zijn heerlijk knapperig, gezond en klaar binnen een half uur. Ook leuk om te serveren als vegetarische snack.


Tomatensalsa

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een tomatensalsa is heerlijk fris, maar ook een beetje pittig. Te serveren als 'saus' bij vlees, vis en rijst of te serveren op brood en zelfs bij loempia's


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere knoflookbrood met kruiden ? Dit knoflookbrood met kruiden en kaas is extra lekker door de knapperige buitenkant. Serveer dit breekbrood bijvoorbeeld tijdens het borrelen.

Categorie Bijgerechten Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 6 personen

Knoflookbrood met kruiden

Ingrediënten


  • 250 ml lauwwarm water
  • 1 zakje gist (7 gram)
  • 2 eetlepels suiker
  • 350 gram bloem
  • 1 eetlepel olijfolie + extra
  • 4 grote knoflooktenen
  • paar takjes peterselie
  • paar takjes tijm
  • paar takjes rozemarijn
  • 100 gram geraspte kaas
  • zout naar smaak

Bereiding

(52)
1
Zorg ervoor dat het water lauwwarm is, het mag niet te warm zijn omdat het de werking van de gist tegen zal gaan. Meng gist en suiker met het lauwwarme water en wacht ongeveer 10 minuten, of tot het gaat schuimen.
2
Meng bloem met een eetlepel olijfolie en kneed er dan ook langzaam het gistmengsel bij. Blijf kneden tot er een deegbal is ontstaan. Besprenkel een beetje olijfolie in een grote kom en leg hier de deegbal in.
3
Dek deze af en laat ongeveer een uur rijzen, tot deze is verdubbeld. Bekleed ondertussen de springvorm met bakpapier. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Knoflookbrood met kruiden
4
Haal de kruiden van de stengels af en hak de peterselie en rozemarijn fijn. Meng een flinke scheut olijfolie met geraspte kaas, fijngesneden knoflook, zout naar smaak en de kruiden in een grote kom.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.