Vergeten groente die je heerlijk als bijgerecht kunt serveren bij vlees, vis of in een salade. Klaar in een half uur, recept voor 4 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Schil de aardperen, de meest makkelijke manier om dit toe doen is met behulp van een schilmesje. Snijd de gepelde aardperen in evenredige stukken.
Pel de rode ui en snijd deze in halve ringen. Pel ook de knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Was het takje rozemarijn onder koud stromend water, dep deze droog en snijd zo fijn mogelijk.
Meng de gesneden aardperen samen met de rode uiringen, gesneden rozemarijn en knoflook. Besprenkel olijfolie over de ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
Rooster de aardperen 20 tot 25 minuten lang in de oven, afhankelijk van de oven. Controleer tussentijds of de aardperen zacht genoeg zijn geworden, en proef of er meer zout en peper nodig is. Zodra de aardperen een mooie kleur en geweldige geur afgeven dan zijn deze klaar om opgegeten te worden.
Serveer de geroosterde aardperen met bijvoorbeeld vlees, vis of gemengd in een salade. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.