Potato skins met cheddar van de barbecue
šŸ˜Ā 7Geweldig
šŸ˜‹Ā 0Lekker
šŸ˜²Ā 0Verrassend
šŸ˜•Ā 0Matig

Potato skins met cheddar van de barbecue

Super makkelijk potato skins met cheddar van de barbecue zijn een heerlijk bijgerecht. Recept voor 5 personen, klaar in 20 minuten.

20 minuten
5 personen
Potato skins met cheddar van de barbecue ingrediƫnten
Recept potato skins met cheddar van de barbecue

Ingrediƫnten

5 personen
āœ“ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 07-04-2016, dit recept is voor 5 personen en duurt 20 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiƫr en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding ā€“ 5 minuten

Deze "potato skins" worden gebakken op de barbecue, maak deze alvast aan en zorg ervoor dat de kolen witheet zijn voordat je gaat beginnen met dit recept.

Bak de spekjes in een klein bakpannetje. Je hoeft geen boter of olie toe te voegen, het vet dat uit de spekjes komt is ruim voldoende.

Bak totdat de spekjes naar voorkeur zijn gebakken, wij vinden het heerlijk om de spekjes krokant te bakken. Doe de spekjes na het bakken in een kom en zet deze aan de kant.

Rasp een hoop milde cheddar kaas in de andere kom en zet deze ook aan de kant. Snijd elke aardappel doormidden en verpak deze in aluminiumfolie.

Dat is alles wat je hoeft te doen ter voorbereiding! 

Potato skins met cheddar van de barbecue
Potato skins met cheddar van de barbecue

Bakken van de potato skins met cheddar op de barbecue ā€“ 15 minuten

Let op: afhankelijk van het type aardappel kan de kooktijd variƫren. Plaats de ingepakte aardappels op de rand van het rek van je barbecue.

Je kunt ze ook in het midden plaatsen, maar dan zul je ze wat vaker moeten controleren. Je kunt controleren of de potato skins gaar zijn door er met een vork in te prikken.

De aardappels zijn gaar als de vork er makkelijk in gaat. Haal de barbecue potato skins uit de verpakking wanneer deze gaar zijn. Voeg dan direct een klein handje met geraspte milde cheddar kaas, en wat spekjes.

Snijd wat verse bieslook fijn en garneer hiermee de potato skins. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
šŸ˜
7
Geweldig
šŸ˜‹
0
Lekker
šŸ˜²
0
Verrassend
šŸ˜•
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
265.53 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
42.73 g
0.08 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.23 g
3.13 g
Eiwitten
9.2 g
Vezels
6.26 g
Natrium
100.66 mg
Mineralen
Ijzer
1.32 mg
Calcium
131.17 mg
Magnesium
54.32 mg
Kalium
54.32 mg
Fosfor
202.1 mg
Koper
0.26 mg
Zink
1.22 mg
Jodium
3.75 Āµg
Selenium
2.18 Āµg
Vitamines
Vitamine C
20.19 mg
Vitamine D
0.05 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.21 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.63 mg
Vitamine B12
0.19 Āµg
Foliumzuur
22.5 Āµg
Vitamine E
0.12 mg
Vitamine K
0.39 Āµg
Vitamine K1
0 Āµg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Potato skins met cheddar van de barbecue"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.