Gemarineerde olijven
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gemarineerde olijven veganistisch

Koop een pot goedkope olijven, breng deze op smaak met kruiden en een rode peper en je hebt een dag later heerlijke gemarineerde olijven!

10 minuten
8 personen
Gemarineerde olijven ingrediënten
Recept gemarineerde olijven

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-01-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Pel en snijd de tenen knoflook grof. Je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten van de rode peper te laten zitten, dit zal de olijven uiteindelijk een stuk pittiger maken.

Voor dit recept hebben wij gekozen om de zaadlijsten uit het rode pepertje te snijden, anders overheerst de rode peper de olijfolie smaak.

Maak de takjes rozemarijn en tijm schoon met behulp van stromend koud water en snijd deze in stukken met behulp van een koksmes en snijplank. 

Gemarineerde olijven
Gemarineerde olijven

De olijven marineren – 5 minuten + wachttijd

In de meeste gevallen zul je olijven kopen waar al vloeistof in de pot of het blik zit. Laat de olijven daarom eerst uitlekken.

Voeg de olijven dan toe aan de voorraadpot samen met de gesneden knoflook, rode ui, tijm en rozemarijn.

Pers de komijn- en venkelzaadjes dan fijn (met behulp van de platte kant van je koksmes) en voeg deze ook toe aan de voorraadpot. Vergeet niet de laurierblaadjes toe te voegen!

Vul de pot nu met een halve liter olijfolie, meer mag ook. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is wachten totdat de olijven alle smaken hebben opgenomen.

Schud de pot zo nu en dan om alles goed door elkaar te mengen. De olijven hoeven niet persé in de koelkast bewaard te worden.

Wacht tenminste 1 dag voordat je deze gemarineerde olijven serveert. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
601.03 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
1.54 g
0.01 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
66.22 g
9.91 g
Eiwitten
1.2 g
Vezels
2.97 g
Natrium
1314.66 mg
Mineralen
Ijzer
1.69 mg
Calcium
78.38 mg
Magnesium
17.33 mg
Kalium
17.33 mg
Fosfor
18.58 mg
Koper
0.14 mg
Zink
0.19 mg
Jodium
0.02 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
2.87 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.92 mg
Vitamine B1
0.03 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.03 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
0.61 µg
Vitamine E
0.09 mg
Vitamine K
0.23 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gemarineerde olijven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.