Ohmydish.nl


Gemarineerde olijven

Koop een pot goedkope olijven, breng deze op smaak met kruiden en een rode peper en je hebt een dag later heerlijke gemarineerde olijven!

10 minuten 8 personen Bijgerechten
Gemarineerde olijven

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 blikken ontpitte zwarte en groene olijven
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierbladeren
  • Theelepel venkelzaad
  • Theelepel komijnzaad
  • Halve liter olijfolie
Gemarineerde olijven ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes en een snijplank
  • Luchtdichte voorraadpot

Bereiden


10 minuten 8 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gemarineerde-olijven


Voorbereiding -- 5 minuten

Pel en snijd de tenen knoflook grof. Je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten van de rode peper te laten zitten, dit zal de olijven uiteindelijk een stuk pittiger maken. Voor dit recept hebben wij gekozen om de zaadlijsten uit het rode pepertje te snijden, anders overheerst de rode peper de olijfolie smaak.

Maak de takjes rozemarijn en tijm schoon met behulp van stromend koud water en snijd deze in stukken met behulp van een koksmes en snijplank.

Gemarineerde olijven Gemarineerde olijven

De olijven marineren -- 5 minuten + wachttijd

In de meeste gevallen zul je olijven kopen waar al vloeistof in de pot of het blik zit. Laat de olijven daarom eerst uitlekken. Voeg de olijven dan toe aan de voorraadpot samen met de gesneden knoflook, rode ui, tijm en rozemarijn.

Pers de komijn- en venkelzaadjes dan fijn (met behulp van de platte kant van je koksmes) en voeg deze ook toe aan de voorraadpot. Vergeet niet de laurierblaadjes toe te voegen! Vul de pot nu met een halve liter olijfolie, meer mag ook.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is wachten totdat de olijven alle smaken hebben opgenomen. Schud de pot zo nu en dan om alles goed door elkaar te mengen. De olijven hoeven niet persé in de koelkast bewaard te worden. Wacht tenminste 1 dag voordat je deze gemarineerde olijven serveert. Smakelijk!

Aangeraden product (1)


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Chocolade aardbeien

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!