Geweldige manier om gele spliterwten te gebruiken. Indiase dhal is een heerlijk vegetarisch gerecht. Lekker met bijvoorbeeld rijst en naan.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Het is aan te raden de spliterwten een nacht te weken in koud water. Dan zul je de volgende ochtend merken dat de spliterwten zachter zullen zijn. Giet de spliterwten af.
Pel en snijd de ui en knoflooktenen zo fijn mogelijk. Pel en rasp te wortel en snijd de tomaten in kleine stukjes.
Verhit zonnebloem of plantaardige olie in de grote bakpan en voeg het komijn en mosterd zaad toe. Wacht tot deze gaan springen, voeg dan de fijngesneden ui en knoflook toe.
Bak nog een paar minuten en voeg dan de gele spliterwten, kurkuma en water toe. Breng aan de kook en draai dan het vuur laag.
Laat het ongeveer een half uur sudderen en voeg dan de geraspte wortel, tomaten stukjes en kokosmelk toe en laat het nog 15 minuten langer sudderen.
Controleer of de spliterwten en wortel gaar zijn en breng op smaak met peper, zout en misschien ook gembersiroop als je daarvan houdt. Serveer met rijst en/of naan brood of een andere soort plat brood.
Zelf naanbrood maken is niet moeilijk met dit handige recept.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.