Ohmydish.nl


Kippenlever paté

Geweldig recept om eens een keer je eigen kippenlever paté te maken. Recipe voor 8 personen, klaar in twee en een half uur.

Kippenlever paté
20 minuten 8 personen Bijgerechten
Kippenlever paté

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 175 gram ghee of geklaarde boter + extra om te bakken
  • 400 gram schoongemaakte kippenlevertjes
  • zout en peper
  • 1 citroen
  • 1/2 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 gele ui
  • 100 ml cognac, witte wijn of kippenbouillon
Kippenlever paté ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes + snijplank
  • Ronde ovenschaal van 18 bij 18 cm (kleiner mag ook)
  • 2 kleine pannetjes
  • Food processor
  • Huishoudfolie
  • Citroenpers

Bereiden

20 minuten 8 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kippenlever-pate


Voorbereiding -- 5 minuten

Snijd de ui in fijne blokjes en snijd het knoflook teentje ook fijn. Controleer of de kippenlevertjes goed genoeg zijn schoongemaakt, wanneer dit niet het geval is dan haal je het extra aan vet van de kippenlevers met behulp van je koksmes.

Maken van de kippenlever paté -- 15 minuten + 2 uur wachttijd

Smelt de ghee of geklaarde boter op lage temperatuur, en laat deze op de allerlaagste temperatuur gesmolten blijven. Verhit in een andere pan een klontje boter en fruit de ui en knoflook. Haal de ui en knoflook uit het pannetje en zet deze apart.

Maak het pannetje schoon en bak de kippenlevers totdat deze geheel gebruind zijn. Voeg 100 ml cognac / witte wijn of kippenbouillon toe en breng aan de kook. Kook dit voor 4 tot 5 minuten, totdat de cognac, wijn of bouillon een soort van bruine saus is geworden.

Haal de kippenlevertjes uit de pan en plaats deze in je food processor. Voeg de saus niet toe. Voeg wel de gefruite ui en knoflook toe samen met de gedroogde tijm, roomboter en sap van een halve citroen. Breng op smaak met zout en peper, gebruik de food processor om van de ingrediënten een glad geheel te maken.

Kippenlever paté
Kippenlever paté

Verdeel de kippenlever paté over de ronde ovenschaal, laat deze een aantal keer (rustig) vallen om het vlees evenredig te verdelen. Dek af met huishoudfolie en plaats de ovenschaal in je koelkast voor tenminste 2 uur. Je kunt de kippenlever paté ongeveer 2 weken lang bewaren, zolang het boterlaagje nog niet is aangeraakt.

Zodra je de paté aansnijd kun je deze nog ongeveer een dag of 2 gekoeld bewaren.


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Zelfgemaakte hoisinsaus

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.