Kippenlever paté
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kippenlever paté

Geweldig recept om eens een keer je eigen kippenlever paté te maken. Recept voor 8 personen, klaar in twee en een half uur.

20 minuten
8 personen
Kippenlever paté ingrediënten

Recept kippenlever paté

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 29-02-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de ui in fijne blokjes en snijd het knoflook teentje ook fijn. Controleer of de kippenlevertjes goed genoeg zijn schoongemaakt, wanneer dit niet het geval is dan haal je het extra aan vet van de kippenlevers met behulp van je koksmes.

Maken van de kippenlever paté – 15 minuten + 2 uur wachttijd

Smelt de ghee of geklaarde boter op lage temperatuur, en laat deze op de allerlaagste temperatuur gesmolten blijven. Verhit in een andere pan een klontje boter en fruit de ui en knoflook. Haal de ui en knoflook uit het pannetje en zet deze apart.

Maak het pannetje schoon en bak de kippenlevers totdat deze geheel gebruind zijn. Voeg 100 ml cognac / witte wijn of kippenbouillon toe en breng aan de kook. Kook dit voor 4 tot 5 minuten, totdat de cognac, wijn of bouillon een soort van bruine saus is geworden.

Haal de kippenlevertjes uit de pan en plaats deze in je food processor. Voeg de saus niet toe. Voeg wel de gefruite ui en knoflook toe samen met de gedroogde tijm, roomboter en sap van een halve citroen. Breng op smaak met zout en peper, gebruik de food processor om van de ingrediënten een glad geheel te maken.

Kippenlever paté
Kippenlever paté

Verdeel de kippenlever paté over de ronde ovenschaal, laat deze een aantal keer (rustig) vallen om het vlees evenredig te verdelen.

Dek af met huishoudfolie en plaats de ovenschaal in je koelkast voor tenminste 2 uur. Je kunt de kippenlever paté ongeveer 2 weken lang bewaren, zolang het boterlaagje nog niet is aangeraakt.

Zodra je de paté aansnijd kun je deze nog ongeveer een dag of 2 gekoeld bewaren.

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
241.57 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
3.26 g
1.57 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.35 g
12.63 g
Eiwitten
11.84 g
Vezels
1.03 g
Natrium
256.25 mg
Mineralen
Ijzer
4.24 mg
Calcium
22.28 mg
Magnesium
13.28 mg
Kalium
13.28 mg
Fosfor
135.57 mg
Koper
0.18 mg
Zink
1.78 mg
Jodium
0.26 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
23.56 mg
Vitamine D
0.36 mg
Vitamine A
5.59 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
1.26 mg
Vitamine B6
0.43 mg
Vitamine B12
20 µg
Foliumzuur
1002.85 µg
Vitamine E
0.06 mg
Vitamine K
5.68 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kippenlever paté"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.