Scotch bonnet peper sambal
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Scotch bonnet peper sambal

Deze Scotch bonnet peper sambal is heel erg pittig, ideaal voor bij roti, kip of in wokgerechten. Binnen een handomdraai maak je zelf deze lekkere sambal!

15 minuten
2 personen

Deze zelfgemaakte pittige sambal is heerlijk bij een echte Surinaamse roti.

Scotch bonnet peper sambal ingrediënten

Recept scotch bonnet peper sambal

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 19-06-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Begin met steriliseren van de weckpot. Vul het kleine pannetje met water en breng het water aan de kook.

Gebruik de vleestangen om de weckpot in het kleine pannetje met kokend water te leggen.

Draai het weckpotje een aantal keren om, zodat alle kanten schoon en steriel worden. 

Zaadlijsten verwijderen uit een Scotch bonnet peper
Zaadlijsten verwijderen uit een Scotch bonnet peper

Doe een paar poedervrije latex handschoenen aan, dit hoef je niet te doen; maar wij raden dit toch sterk aan!

Haal de steeltjes van de scotch bonnet pepers af, en snijd deze door de helft. Herhaal deze stap voor de 2 kleine rode pepertjes.

Maak de rijpe tomaat schoon en snijd deze in stukken; dit hoeft niet heel nauwkeurig. Pel de knoflookteentjes en zet aan de kant. 

Scotch bonnet peper sambal
Scotch bonnet peper sambal

Maken van de Scotch bonnet peper sambal – 10 minuten

Doe de gesneden scotch bonnet pepers in de blender, samen met de 2 rode pepertjes, gesneden ui en tomaat.

Plaats de deksel op de blender en pulseer een aantal keer. Voeg dan appelazijn, zout en zonnebloemolie toe.

Pureer de ingrediënten in ongeveer 15 seconden tot een sambal. Doe dit niet te lang, anders hou je enkel een prutje over.

Bewaar de scotch bonnet sambal in de gesteriliseerde weckpot in de koelkast tot maximaal 2 weken na openen. Geniet ervan!

Tip: liever toch zelgemaakte sambal oelek?

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
219.5 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
18.82 g
13.11 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.4 g
1.66 g
Eiwitten
2.35 g
Vezels
2.73 g
Natrium
1212.03 mg
Mineralen
Ijzer
1.58 mg
Calcium
43.5 mg
Magnesium
23.1 mg
Kalium
23.1 mg
Fosfor
65.2 mg
Koper
0.11 mg
Zink
0.63 mg
Jodium
0.08 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
85.39 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
1.15 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.08 mg
Vitamine B6
0.15 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
10.83 µg
Vitamine E
0.31 mg
Vitamine K
4.69 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Scotch bonnet peper sambal"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.