Deze Scotch bonnet peper sambal is heel erg pittig, ideaal voor bij roti, kip of in wokgerechten. Binnen een handomdraai maak je zelf deze lekkere sambal!
Deze zelfgemaakte pittige sambal is heerlijk bij een echte Surinaamse roti.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 19-06-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met steriliseren van de weckpot. Vul het kleine pannetje met water en breng het water aan de kook.
Gebruik de vleestangen om de weckpot in het kleine pannetje met kokend water te leggen.
Draai het weckpotje een aantal keren om, zodat alle kanten schoon en steriel worden.
Doe een paar poedervrije latex handschoenen aan, dit hoef je niet te doen; maar wij raden dit toch sterk aan!
Haal de steeltjes van de scotch bonnet pepers af, en snijd deze door de helft. Herhaal deze stap voor de 2 kleine rode pepertjes.
Maak de rijpe tomaat schoon en snijd deze in stukken; dit hoeft niet heel nauwkeurig. Pel de knoflookteentjes en zet aan de kant.
Doe de gesneden scotch bonnet pepers in de blender, samen met de 2 rode pepertjes, gesneden ui en tomaat.
Plaats de deksel op de blender en pulseer een aantal keer. Voeg dan appelazijn, zout en zonnebloemolie toe.
Pureer de ingrediënten in ongeveer 15 seconden tot een sambal. Doe dit niet te lang, anders hou je enkel een prutje over.
Bewaar de scotch bonnet sambal in de gesteriliseerde weckpot in de koelkast tot maximaal 2 weken na openen. Geniet ervan!
Tip: liever toch zelgemaakte sambal oelek?
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.