Deze Scotch bonnet peper sambal is HEEL erg pittig, ideaal voor bij roti, kip of in wokgerechten. Klaar in 15 minuten tijd. Laat een reactie achter
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-06-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-02-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/scotch-bonnet-peper-sambal
Zaadlijsten verwijderen uit een Scotch bonnet peper
Doe een paar poedervrije latex handschoenen aan, dit hoef je niet te doen; maar wij raden dit toch sterk aan! Haal de steeltjes van de scotch bonnet pepers af, en snijd deze door de helft. Herhaal deze stap voor de 2 kleine rode pepertjes. Maak de rijpe tomaat schoon en snijd deze in stukken; dit hoeft niet heel nauwkeurig. Pel de knoflookteentjes en zet aan de kant.
Scotch bonnet peper sambal
Bewaar de scotch bonnet sambal in de gesteriliseerde weckpot in de koelkast tot maximaal 2 weken na openen. Smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.