Scotch bonnet peper sambal

(2)

Deze Scotch bonnet peper sambal is HEEL erg pittig, ideaal voor bij roti, kip of in wokgerechten. Klaar in 15 minuten tijd.

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Sauzen
Scotch bonnet peper sambal

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 scotch bonnet pepers
  • 2 kleine rode pepers
  • 1 rijpe tomaat
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels zonnebloemolie, of een andere neutrale olie
  • Zout naar smaak
  • 1 eetlepel suiker
Scotch bonnet peper sambal Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Klein keukenmesje
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Weckpot
  • Vleestang
  • Klein pannetje
  • Blender
  • Poedervrije latex handschonen (optioneel, maar sterk aangeraden)

Bereiding


Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/scotch-bonnet-peper-sambal


Voorbereiding -- 5 minuten

Begin met steriliseren van de weckpot. Vul het kleine pannetje met water en breng het water aan de kook. Gebruik de vleestangen om de weckpot in het kleine pannetje met kokend water te leggen. Draai het weckpotje een aantal keren om, zodat alle kanten schoon en steriel worden.

Zaadlijsten verwijderen uit een Scotch bonnet peper Zaadlijsten verwijderen uit een Scotch bonnet peper

Doe een paar poedervrije latex handschoenen aan, dit hoef je niet te doen; maar wij raden dit toch sterk aan! Haal de steeltjes van de scotch bonnet pepers af, en snijd deze door de helft. Herhaal deze stap voor de 2 kleine rode pepertjes. Maak de rijpe tomaat schoon en snijd deze in stukken; dit hoeft niet heel nauwkeurig. Pel de knoflookteentjes en zet aan de kant.

Scotch bonnet peper sambal Scotch bonnet peper sambal

Maken van de Scotch bonnet peper sambal -- 10 minuten

Doe de gesneden scotch bonnet pepers in de blender, samen met de 2 rode pepertjes, gesneden ui en tomaat. Plaats de deksel op de blender en pulseer een aantal keer. Voeg dan appelazijn, zout en zonnebloemolie toe. Pureer de ingrediënten in ongeveer 15 seconden tot een sambal. Doe dit niet te lang, anders hou je enkel een prutje over.

Bewaar de scotch bonnet sambal in de gesteriliseerde weckpot in de koelkast tot maximaal 2 weken na openen. Smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

2 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.