Snelle en gemakkelijke romige komkommersalade bevat verse dille en bieslook. Recept voor twee personen, klaar in minder dan 10 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 02-03-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 01-09-2024
Was de komkommer onder stromend water. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Je kunt eventueel een mandoline gebruiken om evenredige plakjes komkommer te snijden, maar dit hoeft niet.
Je kunt de komkommer ook prima met een koksmes in dunne plakken snijden. Pers het sap van een halve citroen in een kom. Snijd een handvol dille en bieslook zo fijn mogelijk en voeg deze toe aan de kom.
Mix deze samen met 125 ml zure room samen en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de schijfjes komkommer toe aan de kom en meng goed. Plaats in de koelkast voor tenminste een half uur om de smaken goed te laten vermengen met de komkommer.
Dit bijgerecht kun je een dag van tevoren maken, smakelijk!
Waarmee kan ik zure room vervangen?
Om de komkommersalade romig te maken kun je in plaats van zure room ook kwark, crème fraîche of Griekse yoghurt gebruiken.
Hoe krijg ik de plakjes komkommer zo dun mogelijk?
Mocht je geen gebruik willen maken van een koksmes dan kun je voor vrij goedkoop in de meeste supermarkten ook een komkommerschaaf (of mandoline) kopen. Hiermee snijd je altijd evenredig dunne plakjes.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.