Snelle en gemakkelijke romige komkommersalade bevat verse dille en bieslook. Recept voor twee personen, klaar in minder dan 10 minuten.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-komkommersalade
Was de komkommer onder stromend water. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Je kunt eventueel een mandoline gebruiken om evenredige plakjes komkommer te snijden, maar dit hoeft niet.
Je kunt de komkommer ook prima met een koksmes in dunne plakken snijden. Pers het sap van een halve citroen in een kom. Snijd een handvol dille en bieslook zo fijn mogelijk en voeg deze toe aan de kom.
Mix deze samen met 125 ml zure room samen en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de schijfjes komkommer toe aan de kom en meng goed. Plaats in de koelkast voor tenminste een half uur om de smaken goed te laten vermengen met de komkommer.
Dit bijgerecht kun je een dag van tevoren maken, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.