Courgette- en wortel spaghetti salade is licht en verfrissend. Met zelfgemaakte ricotta en als je geen spirelli hebt kun je de groenten ook zelf snijden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-02-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
We beginnen met het maken van de ricotta. Het is super makkelijk en super lekker.
Verwarm de melk en karnemelk in de middelgrote pan op matig vuur tot je een temperatuur bereikt van ongeveer 75 graden Celsius.
Blijf regelmatig roeren, je wil juist dat de melk gaat schiften. Als de melk begint te schiften, zet je het vuur uit en laat je het ongeveer 15 minuten staan.
Zet een fijne zeef met kaasdoek klaar in de wasbak, je kunt ook een schone theedoek gebruiken.
Giet de geschifte melk door de kaasdoek en voeg een theelepel zout toe terwijl het mengsel nog in de kaasdoek zit.
Zet in de koelkast tot het volledig is afgekoeld, je zult merken dat al het vocht is onttrokken. Dat is geweldig, vind je ook niet? Want wat er overblijft, is de smaakvolle ricotta!
Je kunt de zelfgemaakte ricotta in een afgesloten bak bewaren tot wel 5 dagen.
Schil de wortel en gebruik de spiraalsnijder om wortel en courgette spaghetti te maken.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze zo fijn mogelijk. Meng de rode peper met de groenten spaghetti.
Besprenkel de courgette, wortel en rode peper met olijfolie en limoensap.
Snijd de basilicum fijn en verdeel deze ook samen met de ricotta.
Breng de salade op smaak met peper en zout.
Garneer met extra basilicumblaadjes en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.