Courgette- en wortel spaghetti salade is licht en verfrissend. Met zelfgemaakte ricotta en als je geen spirelli hebt kun je de groenten ook zelf snijden.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/courgette-en-wortel-spaghetti-salade
Verwarm de melk en karnemelk in de middelgrote pan op matig vuur tot je een temperatuur bereikt van ongeveer 75 graden Celsius. Blijf regelmatig roeren, je wil juist dat de melk gaat schiften. Als de melk begint te schiften, zet je het vuur uit en laat je het ongeveer 15 minuten staan.
Zet een fijne zeef met kaasdoek klaar in de wasbak, je kunt ook een schone theedoek gebruiken. Giet de geschifte melk door de kaasdoek en voeg een theelepel zout toe terwijl het mengsel nog in de kaasdoek zit. Zet in de koelkast tot het volledig is afgekoeld, je zult merken dat al het vocht is onttrokken. Dat is geweldig, vind je ook niet? Want wat er overblijft, is de smaakvolle ricotta! Je kunt de zelfgemaakte ricotta in een afgesloten bak bewaren tot wel 5 dagen.
Courgette- en wortel spaghetti salade
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.