Zachte aardappel balletjes, zelfgemaakt met puree en soezenbeslag. Ze hebben een krokante buitenkant en zachte binnen, heerlijke pommes dauphine!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pommes-dauphine
Verwarm ondertussen de melk met boter in de middelgrote kookpan. Zeef de bloem en voeg in een keer toe aan de hete melk en boter. Roer goed met een houten lepel en laat het ongeveer 2 minuten garen. Je zult al snel merken dat het een glad beslag zal worden. Draai het vuur uit en laat het mengsel even afkoelen.
Giet de aardappels af en maak er een fijne puree van. De fijnste manier om dit te doen is door met een grote soeplepel, de aardappels door een fijne zeef te drukken. Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Houd er rekening mee dat het soezenbeslag er straks bij komt, dus gebruik genoeg peper, zout en nootmuskaat. Laat de simpele puree een beetje afkoelen en verwarm alvast de frituurolie tot ongeveer 175 graden.
Meng de eieren een voor een bij de melk, boter en bloem. Het is belangrijk dat je het volgende ei pas toevoegt als het ei volledig is opgenomen. Nu heb je een hartig soezenbeslag gemaakt. Waarschijnlijk veel makkelijker dan je dacht, toch?
Pommes dauphine
Meng het soezenbeslag met de puree en draai er met je handen balletjes van. Laat de balletjes meteen voorzichtig in de hete olie zakken, niet teveel balletjes tegelijk. Frituur de pommes dauphine voor ongeveer 3 tot 4 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn, afhankelijk van de grootte. Smakelijk!
Wist je dat je met hetzelfde recept heel makkelijk aardappel wafels kunt maken? Dan hoef je het mengsel maar de bakken in een wafelijzer ipv te frituren.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.