Lekker en snelle tapas van artisjokharten en tomaten, klaar in 10 minuten. De combinatie is erg lekker en zal je zeer zeker verrassen!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tapas-van-artisjokharten-en-tomaten
Snijd de knoflook zo fijn mogelijk, en snijd de cherry tomaatjes doormidden. In de meeste gevallen zal het blik artisjokharten water bevatten.
Laat het blik met artisjokharten eerst uitlekken. Snijd daarna de artisjokharten doormidden en zet aan de kant.
Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook een aantal minuten. Voeg dan de gehalveerde artisjokharten toe, en pers / giet wat citroensap (op gevoel) eroverheen.
Giet na een minuut de droge witte wijn in de pan en laat deze 2 minuten lang koken. Voeg nu de gehalveerde cherry tomaatjes en een eetlepel boter toe.
Kook dit nogmaals 2 minuten lang. Breng het gerecht op smaak met peper en zout, serveer direct. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.