Lekker en snelle tapas van artisjokharten en tomaten, klaar in 10 minuten. De combinatie is erg lekker en zal je zeer zeker verrassen!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de knoflook zo fijn mogelijk, en snijd de cherry tomaatjes doormidden. In de meeste gevallen zal het blik artisjokharten water bevatten.
Laat het blik met artisjokharten eerst uitlekken. Snijd daarna de artisjokharten doormidden en zet aan de kant.
Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook een aantal minuten. Voeg dan de gehalveerde artisjokharten toe, en pers / giet wat citroensap (op gevoel) eroverheen.
Giet na een minuut de droge witte wijn in de pan en laat deze 2 minuten lang koken. Voeg nu de gehalveerde cherry tomaatjes en een eetlepel boter toe.
Kook dit nogmaals 2 minuten lang. Breng het gerecht op smaak met peper en zout, serveer direct. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.