Lekker bijgerecht voor rijst, kip, noodles of saté. Je kunt deze pittige komkommersalade naar wens meer of minder pittig maken. Klaar in 20 minuten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de rode ui en snijd de helft van een rode ui in fijne stukjes. Was de komkommer en snijd deze in de lengte doormidden.
Gebruik dan een meloenbolletjeslepel of kleine lepel om de zaadlijsten te verwijderen. De pittige komkommersalade zal wateriger uitvallen als je de komkommer zaadlijsten laat zitten.
Snijd de rest van de komkommer in blokjes / stukjes.
Combineer de komkommerblokjes met de gesneden rode ui, gemberpoeder, azijn, sambal en bruine basterdsuiker.
Laat de komkommer tenminste 15 minuten lang marineren, breng deze dan op smaak met wat peper en zout.
Deze pittige komkommersalade is een heerlijk bijgerecht voor bij rijst, noedels of Oosterse gerechten. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Dankje Staf! Liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.