Veelzijdige romige witte wijnsaus met dille die je kunt gebruiken in of bij veel verschillende gerechten. Lekker met bijvoorbeeld vis en/of pasta.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-08-2024
Pel de ui en knoflookteen en snijd deze vrij fijn, maar dit hoeft niet heel fijn gesneden te worden.
Verwarm een klontje boter in een kleine sauspan en fruit de gesneden knoflook en ui 2 minuten lang aan.
Voeg 300 ml droge witte wijn toe samen met 2 takjes verse dille en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager zodra de droge witte wijn op het punt staat om te koken, laat de saus 10 tot 15 minuten lang zachtjes koken. Na 10 tot 15 minuten zullen alle smaken door de gehele saus getrokken zijn.
Haal de saus door een zeef naar een andere sauspan en zet deze op laag vuur. Meng er dan met behulp van een garde 200 gram crème fraîche door en breng op smaak met peper en zout.
Je kunt de witte wijnsaus dikker maken door te blijven roeren en indien nodig, te binden met bijvoorbeeld maizena of een beetje extra roomboter.
Voeg op het laatst nog wat verse dille (zonder de tak) toe aan de saus. Deze saus is het lekkerst bij witvis en een pasta. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.