Romige witte wijnsaus met dille
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Romige witte wijnsaus met dille

Veelzijdige romige witte wijnsaus met dille die je kunt gebruiken in of bij veel verschillende gerechten. Lekker met bijvoorbeeld vis en/of pasta.

25 minuten
4 personen
Romige witte wijnsaus met dille ingrediënten
Recept romige witte wijnsaus met dille

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Pel de ui en knoflookteen en snijd deze vrij fijn, maar dit hoeft niet heel fijn gesneden te worden. 

Romige wite wijnsaus met dille
Romige wite wijnsaus met dille

Afmaken van de romige witte wijnsaus met dille – 20 minuten

Verwarm een klontje boter in een kleine sauspan en fruit de gesneden knoflook en ui 2 minuten lang aan. 

Voeg 300 ml droge witte wijn toe samen met 2 takjes verse dille en breng het geheel aan de kook. 

Zet het vuur lager zodra de droge witte wijn op het punt staat om te koken, laat de saus 10 tot 15 minuten lang zachtjes koken. Na 10 tot 15 minuten zullen alle smaken door de gehele saus getrokken zijn. 

Haal de saus door een zeef naar een andere sauspan en zet deze op laag vuur. Meng er dan met behulp van een garde 200 gram crème fraîche door en breng op smaak met peper en zout. 

Je kunt de witte wijnsaus dikker maken door te blijven roeren en indien nodig, te binden met bijvoorbeeld maizena of een beetje extra roomboter.

Voeg op het laatst nog wat verse dille (zonder de tak) toe aan de saus. Deze saus is het lekkerst bij witvis en een pasta. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
269.22 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.11 g
2.59 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.61 g
12.18 g
Eiwitten
2.15 g
Vezels
1.33 g
Natrium
357.69 mg
Mineralen
Ijzer
0.89 mg
Calcium
64.44 mg
Magnesium
18.74 mg
Kalium
18.74 mg
Fosfor
60.41 mg
Koper
0.1 mg
Zink
0.55 mg
Jodium
0.54 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
6.24 mg
Vitamine D
0.49 mg
Vitamine A
193.11 mg
Vitamine B1
0.03 mg
Vitamine B2
0.08 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0.1 µg
Foliumzuur
8.12 µg
Vitamine E
0.14 mg
Vitamine K
13.29 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Romige witte wijnsaus met dille"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.