Enchiladas met gehakt

(7)

Enchiladas met gehakt zijn makkelijk te maken. Deze Mexicaanse tortilla's zijn gevuld met gehakt, paprika, kruiden en meer. Staat binnen 40 minuten op tafel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-04-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Enchiladas met gehakt

Ingrediënten


  • 8 tortilla's
  • ongeveer 300 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 blik tomaten (hele of stukjes - 400 gram)
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1 eetlepel oregano
  • peper en zout
  • flinke hand geraspte kaas
  • klein handjevol verse peterselie
Enchiladas met gehakt Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • oven
  • grote ovenschaal

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/enchiladas-met-gehakt


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Hak eventueel de peterselie fijn en zet opzij. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Enchiladas met gehakt
Enchiladas met gehakt

Enchiladas met gehakt afmaken – 30 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan ook de paprika blokjes toe en na enkele minuten ook het gehakt. Laat dit geheel enkele minuten bakken en bak dan de tomatenpuree nog kort mee. 

Voeg de tomatenblokjes, oregano en gerookte paprika poeder toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt mengsel in 8 gelijke delen en verdeel dit in het midden van de tortilla's. 

Rol de tortilla's met vulling op en plaats in de ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en bak ze dan ongeveer 20 minuten in de oven, of tot de kaas mooi goudbruin is. Maak af met verse peterselie, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-04-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Enchiladas met gehakt

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.