Enchiladas met gehakt zijn makkelijk te maken. Deze Mexicaanse tortilla's zijn gevuld met gehakt, paprika, kruiden en meer. Staat binnen 40 minuten op tafel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Hak eventueel de peterselie fijn en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan ook de paprika blokjes toe en na enkele minuten ook het gehakt. Laat dit geheel enkele minuten bakken en bak dan de tomatenpuree nog kort mee.
Voeg de tomatenblokjes, oregano en gerookte paprika poeder toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt mengsel in 8 gelijke delen en verdeel dit in het midden van de tortilla's.
Rol de tortilla's met vulling op en plaats in de ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en bak ze dan ongeveer 20 minuten in de oven, of tot de kaas mooi goudbruin is. Maak af met verse peterselie, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.