Deze tortilla ovenschotel met pulled chicken heeft maar weinig ingrediënten. Kip en barbecuesaus is altijd een goede combinatie, zeker met de zoute chips.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/nachos-met-pulled-chicken
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook de kipfilets ongeveer 10 - 15 minuten in het kokende water. De exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilets, controleer of ze volledig gaar zijn.
Gebruik 2 vorken om 'pulled chicken' te maken en verwijder dan eventueel ook meteen overtollig vet en spieren. Je kunt de barbecuesaus eventueel zelf maken volgens dit recept.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Laat de kidney bonen uitlekken en spoel ze eventueel schoon met water om het vocht uit het blik eraf te spoelen.
Snijd de bosui in niet te dunne ringen en zet opzij.
Breng de pulled chicken op smaak met ongeveer 150 ml barbecuesaus. Verdeel de tortilla chips over een ovenschotel en verdeel hier een flinke handvol geraspte mozzarella overheen.
Verdeel de bonen over de tortilla chips en verdeel hier dan de pulled chicken overheen. Maak af met een flinke handvol geraspte mozzarella en bak de ovenschotel ongeveer een kwartier in de oven.
De ovenschotel is klaar als de kaas gesmolten is. Serveer de ovenschotel direct met eventueel extra barbecuesaus en bosui bovenop, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.