Ohmydish.nl


Chalupas met gehakt

Deze chalupas met gehakt zijn bekend van taco bell, een bekende keten. Je kunt deze heerlijke luchtige en krokante taco's ook vullen met kip of meer groenten.

Chalupas met gehakt
50 minuten 6 personen Lunch
Chalupas met gehakt

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 375 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ½e theelepel fijn zout
  • 2 eetlepels roomboter
  • 250 ml melk
  • zonnebloem- of andere neutrale olie

Ingrediënten vulling

  • 400 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • ½e theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel zout
  • ¼e ijsbergsla
  • 3 tomaten
  • flinke handvol cheddar kaas
  • optioneel: crème fraîche of knoflooksaus
Chalupas met gehakt ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • optioneel: kaasrasp
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • kleine sauspan of magnetron
  • deegroller
  • brede pan
  • tang
  • bord bekleed met keukenpapier
  • schone theedoek
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

50 minuten 6 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chalupas-met-gehakt


Voorbereiding – 30 minuten

Snijd de ijsbergsla vrij fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes. Rasp de cheddar kaas en zet de toppings opzij.

Meng bloem, bakpoeder en zout. Smelt de boter in een kleine sauspan of magnetron. Meng ondertussen de melk geleidelijk bij het bloemmengsel terwijl je kneed. Je kunt dit deeg met de hand kneden of gebruik een elektrische mixer.

Voeg dan de gesmolten boter toe en kneed het deeg goed. Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en rol elk deel uit tot een rondje, net zoals een tortilla. Plaats ze dan direct onder een schone theedoek om te voorkomen dat ze gaan uitdrogen.

Chalupas met gehakt
Chalupas met gehakt

Chapulas met gehakt afmaken – 20 minuten

Verhit een flinke laag zonnebloem- of andere neutrale olie in een brede pan. Plaats het uitgerolde deeg voorzichtig in de olie en bak aan beide kanten mooi goudbruin. Vouw de chalupa dubbel zodra deze bijna klaar is. 

Verplaats deze dan naar een bord met keukenpapier om overtollige olie op te vangen. Herhaal voor het resterende deeg en plaats de gefrituurde chalupas onder een schone theedoek zodat ze warm blijven.

Verhit een scheutje olie in een bakpan en bak het gehakt rul in enkele minuten. Breng het gehakt op smaak met alle kruiden.

Schep het gehakt in de chalupas en maak af met ijsbergsla, tomaten, cheddar en eventueel knoflooksaus of crème fraîche. Serveer direct, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Snijbonenstamppot
Volgend recept →
Goulashkroket

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.