Ohmydish.nl


Enchiladas met kip en mozzarella

Deze enchiladas met kip en mozzarella zijn extra lekker met een simpele zelfgemaakte enchilada saus, mais en 2 soorten kaas.

45 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Enchiladas met kip en mozzarella

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kleine ui
  • 2 grote kipfilets
  • peper en zout naar smaak
  • 6 tortilla's
  • blikje mais (140 gram)
  • 3 groene pepers (uit pot)
  • 2 mozzarella bollen
  • handvol geraspte kaas

Ingrediënten saus

  • scheut neutrale olie
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel chili poeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 eetlepels bloem
  • zout naar smaak
  • 400 ml kippenbouillon
Enchiladas met kip en mozzarella ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine sauspan
  • garde
  • middelgrote bakpan
  • oven
  • grote ovenschaal

Bereiden


45 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/enchiladas-met-kip-en-mozzarella


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Snijd de groene pepers in stukken. Verdeel de mozzarella bollen in plakjes. Laat het blikje mais uitlekken. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. 

Maak een simpele enchilada saus door een scheutje neutrale olie te verwarmen in een kleine sauspan. Bak de tomatenpuree kort in de olie en voeg dan ook de komijn, chili en knoflookpoeder toe. Voor een pittigere saus kun je meer chili poeder toevoegen.

Voeg na een minuut 2 eetlepels bloem toe en roer glad. Laat enkele minuten zachtjes garen om de bloemsmaak te verwijderen. Roer er dan beetje bij beetje 400 ml kippenbouillon bij, roer steeds glad met een garde.

Laat de enchilada saus indikken tot de gewenste dikte en breng op smaak met zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Enchiladas met kip en mozzarella
Enchiladas met kip en mozzarella

Enchiladas met kip en mozzarella afmaken – 30 minuten

Verwarm een scheutje olie in een middelgrote bakpan en bak hierin de ui enkele minuten. Voeg dan de stukjes kip toe en bak deze nog enkele minuten langer. Breng de kip op smaak met peper en zout.

Verdeel de gebakken kip over het midden van een tortilla en verdeel daar 1/6e van de mais en groene peper over. Verdeel een flinke lepel saus erover heen en plaats hier 1/6e van de mozzarella plakken op. 

Rol de tortilla strak op en leg deze in een grote ovenschaal. Herhaal voor de resterende 5 tortilla's en leg deze tegen elkaar aan in een grote ovenschaal. Verdeel de rest van de enchilada saus over de tortilla's en maak af met een handvol geraspte kaas.

Bak de enchiladas met kip en mozzarella mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!

Enchiladas met kip en mozzarella: veelgestelde vragen

Wat kan ik gebruiken ipv kipfilet?

In plaats van kipfilet kun je bijvoorbeeld kippendijen, kalkoen of gehakt gebruiken.

Wat is nog meer lekker bij enchiladas?

Je kunt bonen toevoegen aan de vulling, bijvoorbeeld kidneybonen of zwarte bonen. Je kunt ook bosui, komkommer, rode ui of bijvoorbeeld rode peper toevoegen aan de vulling. Serveer enchiladas bijvoorbeeld met zure room of crème fraîche.

Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Britse scones
Volgend recept →
Bubble tea (boba)

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.