Enchiladas met kip en mozzarella
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Enchiladas met kip en mozzarella

Deze enchiladas met kip en mozzarella zijn extra lekker met een simpele zelfgemaakte enchilada saus, mais en 2 soorten kaas.

45 minuten
4 personen
Enchiladas met kip en mozzarella ingrediënten

Recept enchiladas met kip en mozzarella

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 12-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Snijd de groene pepers in stukken. Verdeel de mozzarella bollen in plakjes. Laat het blikje mais uitlekken. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. 

Maak een simpele enchilada saus door een scheutje neutrale olie te verwarmen in een kleine sauspan. Bak de tomatenpuree kort in de olie en voeg dan ook de komijn, chili en knoflookpoeder toe. Voor een pittigere saus kun je meer chili poeder toevoegen.

Voeg na een minuut 2 eetlepels bloem toe en roer glad. Laat enkele minuten zachtjes garen om de bloemsmaak te verwijderen. Roer er dan beetje bij beetje 400 ml kippenbouillon bij, roer steeds glad met een garde.

Laat de enchilada saus indikken tot de gewenste dikte en breng op smaak met zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Enchiladas met kip en mozzarella
Enchiladas met kip en mozzarella

Enchiladas met kip en mozzarella afmaken – 30 minuten

Verwarm een scheutje olie in een middelgrote bakpan en bak hierin de ui enkele minuten. Voeg dan de stukjes kip toe en bak deze nog enkele minuten langer. Breng de kip op smaak met peper en zout.

Verdeel de gebakken kip over het midden van een tortilla en verdeel daar 1/6e van de mais en groene peper over. Verdeel een flinke lepel saus erover heen en plaats hier 1/6e van de mozzarella plakken op. 

Rol de tortilla strak op en leg deze in een grote ovenschaal. Herhaal voor de resterende 5 tortilla's en leg deze tegen elkaar aan in een grote ovenschaal. Verdeel de rest van de enchilada saus over de tortilla's en maak af met een handvol geraspte kaas.

Bak de enchiladas met kip en mozzarella mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!

Tips!

Wat kan ik gebruiken ipv kipfilet?

In plaats van kipfilet kun je bijvoorbeeld kippendijen, kalkoen of gehakt gebruiken.

Wat is nog meer lekker bij enchiladas?

Je kunt bonen toevoegen aan de vulling, bijvoorbeeld kidneybonen of zwarte bonen. Je kunt ook bosui, komkommer, rode ui of bijvoorbeeld rode peper toevoegen aan de vulling. Serveer enchiladas bijvoorbeeld met zure room of crème fraîche.

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
737.09 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
65.18 g
5.57 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
27.27 g
12.14 g
Eiwitten
56.53 g
Vezels
5.87 g
Natrium
2188.02 mg
Mineralen
Ijzer
4.53 mg
Calcium
480.59 mg
Magnesium
98.92 mg
Kalium
98.92 mg
Fosfor
755.36 mg
Koper
0.47 mg
Zink
4.47 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
7.21 µg
Vitamines
Vitamine C
14.83 mg
Vitamine D
0.24 mg
Vitamine A
1.23 mg
Vitamine B1
0.51 mg
Vitamine B2
0.52 mg
Vitamine B6
1.14 mg
Vitamine B12
1.51 µg
Foliumzuur
81.21 µg
Vitamine E
0.57 mg
Vitamine K
5.1 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Enchiladas met kip en mozzarella"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.