Deze enchiladas met kip en mozzarella zijn extra lekker met een simpele zelfgemaakte enchilada saus, mais en 2 soorten kaas.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-11-2024
Pel de ui en snijd deze fijn. Snijd de groene pepers in stukken. Verdeel de mozzarella bollen in plakjes. Laat het blikje mais uitlekken. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.
Maak een simpele enchilada saus door een scheutje neutrale olie te verwarmen in een kleine sauspan. Bak de tomatenpuree kort in de olie en voeg dan ook de komijn, chili en knoflookpoeder toe. Voor een pittigere saus kun je meer chili poeder toevoegen.
Voeg na een minuut 2 eetlepels bloem toe en roer glad. Laat enkele minuten zachtjes garen om de bloemsmaak te verwijderen. Roer er dan beetje bij beetje 400 ml kippenbouillon bij, roer steeds glad met een garde.
Laat de enchilada saus indikken tot de gewenste dikte en breng op smaak met zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verwarm een scheutje olie in een middelgrote bakpan en bak hierin de ui enkele minuten. Voeg dan de stukjes kip toe en bak deze nog enkele minuten langer. Breng de kip op smaak met peper en zout.
Verdeel de gebakken kip over het midden van een tortilla en verdeel daar 1/6e van de mais en groene peper over. Verdeel een flinke lepel saus erover heen en plaats hier 1/6e van de mozzarella plakken op.
Rol de tortilla strak op en leg deze in een grote ovenschaal. Herhaal voor de resterende 5 tortilla's en leg deze tegen elkaar aan in een grote ovenschaal. Verdeel de rest van de enchilada saus over de tortilla's en maak af met een handvol geraspte kaas.
Bak de enchiladas met kip en mozzarella mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!
Wat kan ik gebruiken ipv kipfilet?
In plaats van kipfilet kun je bijvoorbeeld kippendijen, kalkoen of gehakt gebruiken.
Wat is nog meer lekker bij enchiladas?
Je kunt bonen toevoegen aan de vulling, bijvoorbeeld kidneybonen of zwarte bonen. Je kunt ook bosui, komkommer, rode ui of bijvoorbeeld rode peper toevoegen aan de vulling. Serveer enchiladas bijvoorbeeld met zure room of crème fraîche.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.