Een chili sin carne is een chili boordevol bonen, maïs en kruiden maar zonder vlees. Deze vegetarische versie is net zo lekker, met pepers, limoen, rijst en meer!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chili-sin-carne
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd deze in blokjes.
Verwijder eventueel de zaadlijsten van de jalapeño en rode peper en snijd deze in stukjes. Houdt de jalapeño apart voor de garnering.
Kook ondertussen alvast de rijst om erbij te serveren en snijd de limoen in partjes. Laat de kidney bonen, bruine (of witte) bonen en maïs uitlekken in een vergiet en spoel deze eventueel een beetje af met koud water.
Verhit olijfolie in een braadpan en fruit hier de ui, knoflook en rode peper. Voeg na een paar minuten ook de rode paprika toe en bak deze nog enkele minuten langer.
Bak dan de tomatenpuree samen met de komijn, koriander, chili poeder, gerookte paprika poeder en kaneel nog kort mee.
Blus af met een scheutje water en voeg na enkele minuten ook de tomaten, kidney bonen, maïs, bruine (of witte) bonen toe. Breng aan de kook en zet daarna het vuur lager.
Laat de chili sin carne met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden.
Serveer met rijst, limoenpartjes, jalapeño, crème fraîche en verse peterselie of koriander. Eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!