Een chili sin carne is een chili boordevol bonen, maïs en kruiden maar zonder vlees. Deze vegetarische versie is net zo lekker, met pepers, limoen, rijst en meer!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-03-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chili-sin-carne
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd deze in blokjes.
Verwijder eventueel de zaadlijsten van de jalapeño en rode peper en snijd deze in stukjes. Houdt de jalapeño apart voor de garnering.
Kook ondertussen alvast de rijst om erbij te serveren en snijd de limoen in partjes. Laat de kidney bonen, bruine (of witte) bonen en maïs uitlekken in een vergiet en spoel deze eventueel een beetje af met koud water.
Verhit olijfolie in een braadpan en fruit hier de ui, knoflook en rode peper. Voeg na een paar minuten ook de rode paprika toe en bak deze nog enkele minuten langer.
Bak dan de tomatenpuree samen met de komijn, koriander, chili poeder, gerookte paprika poeder en kaneel nog kort mee.
Blus af met een scheutje water en voeg na enkele minuten ook de tomaten, kidney bonen, maïs, bruine (of witte) bonen toe. Breng aan de kook en zet daarna het vuur lager.
Laat de chili sin carne met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden.
Serveer met rijst, limoenpartjes, jalapeño, crème fraîche en verse peterselie of koriander. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-03-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-07-2023
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.