Ohmydish.nl


Chili sin carne

Een chili sin carne is een chili boordevol bonen, maïs en kruiden maar zonder vlees. Deze vegetarische versie is net zo lekker, met pepers, limoen, rijst en meer!

Chili sin carne
45 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Chili sin carne

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 groot blik rode kidney bonen (500 gram)
  • 1 blik bruine bonen (300 gram - of gebruik witte bonen)
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 rode paprika
  • 1 rode chili peper
  • 1 jalapeño peper
  • 1 blik maïs (250 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 blik tomatenstukjes of gebruik passata (400 gram)
  • 1 flinke snuf chili poeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel gerookte paprika poeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • 1 limoen
  • 125 gram crème fraîche
  • rijst om erbij te serveren
  • handvol verse peterselie of koriander
Chili sin carne ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • vergiet
  • braadpan
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chili-sin-carne


Voorbereiding -- 15 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd deze in blokjes. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de jalapeño en rode peper en snijd deze in stukjes. Houdt de jalapeño apart voor de garnering.

Kook ondertussen alvast de rijst om erbij te serveren en snijd de limoen in partjes. Laat de kidney bonen, bruine (of witte) bonen en maïs uitlekken in een vergiet en spoel deze eventueel een beetje af met koud water.

Chili sin carne Chili sin carne

De chili sin carne afmaken -- 30 minuten

Verhit olijfolie in een braadpan en fruit hier de ui, knoflook en rode peper. Voeg na een paar minuten ook de rode paprika toe en bak deze nog enkele minuten langer. Bak dan de tomatenpuree samen met de komijn, koriander, chili poeder, gerookte paprika poeder en kaneel nog kort mee.

Blus af met een scheutje water en voeg na enkele minuten ook de tomaten, kidney bonen, maïs, bruine (of witte) bonen toe. Breng aan de kook en zet daarna het vuur lager. Laat de chili met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.

Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden. Serveer met rijst, limoenpartjes, jalapeño, crème fraîche en verse peterselie of koriander. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Enchiladas met gehakt

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.