Een chili sin carne is een chili boordevol bonen, maïs en kruiden maar zonder vlees. Deze vegetarische versie is net zo lekker, met pepers, limoen, rijst en meer!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chili-sin-carne
Kook ondertussen alvast de rijst om erbij te serveren en snijd de limoen in partjes. Laat de kidney bonen, bruine (of witte) bonen en maïs uitlekken in een vergiet en spoel deze eventueel een beetje af met koud water.
Chili sin carne
Blus af met een scheutje water en voeg na enkele minuten ook de tomaten, kidney bonen, maïs, bruine (of witte) bonen toe. Breng aan de kook en zet daarna het vuur lager. Laat de chili met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden. Serveer met rijst, limoenpartjes, jalapeño, crème fraîche en verse peterselie of koriander. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.