Chalupas met kip
😍 22Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Chalupas met kip

Een chalupa is een heerlijke Mexicaanse tortilla, makkelijk zelf te maken en deze wordt gefrituurd voor extra smaak. Deze chalupas met kip en kruiden zijn mega lekker!

50 minuten
4 personen
Recept chalupas met kip
Chalupas met kip ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique Pouw

Geplaatst op 19-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en kook deze gaar in 20 minuten in het kokende water.

Snijd ondertussen de ijsbergsla vrij fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes. Rasp eventueel de cheddar kaas en zet de toppings opzij.

Meng bloem, bakpoeder en zout. Smelt de boter in een kleine sauspan of magnetron. Meng ondertussen de melk geleidelijk bij het bloemmengsel terwijl je kneed. Je kunt dit deeg met de hand kneden of gebruik een elektrische mixer.

Voeg dan de gesmolten boter toe en kneed het deeg goed. Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en rol elk deel uit tot een rondje, net zoals een tortilla. Plaats ze dan direct onder een schone theedoek om te voorkomen dat ze gaan uitdrogen.

Gebruik 2 vorken om de gekookte kip in stukjes te verdelen, zet de ‘pulled chicken’ dan opzij.

Chalupas met kip
Chalupas met kip

Chalupas met kip afmaken – 20 minuten

Verhit een flinke laag zonnebloem- of andere neutrale olie in een brede pan. Plaats het uitgerolde deeg voorzichtig in de olie en bak aan beide kanten mooi goudbruin. Vouw de chalupa dubbel zodra deze bijna klaar is. 

Verplaats deze dan naar een bord met keukenpapier om overtollige olie op te vangen. Herhaal voor het resterende deeg en plaats de gefrituurde chalupas onder een schone theedoek zodat ze warm blijven.

Chalupas frituren
Chalupas frituren

Verhit een scheutje olie in een bakpan en bak de ‘pulled chicken’ enkele minuten samen met alle kruiden.

Schep de kip in de chalupas en maak af met ijsbergsla, tomaten, cheddar en eventueel knoflooksaus of crème fraîche. Serveer direct, smakelijk!

Tips!

Wat is het verschil tussen een chalupa en een tortilla?

Een tortilla is zacht en dun terwijl een chalupa dikker en gefrituurd is. Een chalupa heeft de vorm van een boot, terwijl een tortilla plat is.

Wat betekent chalupa?

Chalupa is een gefrituurde tortilla in de vorm van een boot. Chalupa betekent namelijk ‘kleine lichte boot’ of ‘kano’ in het Spaans en Latijns Amerikaans.

Wat vind je van dit recept?

22 waarderingen
😍
22
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Chalupas met kip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.