Fajita's met biefstuk
😍 21Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Fajita's met biefstuk

Deze fajita's met biefstuk wil je! Makkelijke en smaakvolle doordeweekse maaltijd die in een handomdraai op tafel staat. Gemaakt zonder pakjes en zakjes!

30 minuten
4 personen
Fajita's met biefstuk ingrediënten

Recept fajita's met biefstuk

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-09-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Snijd de biefstuk in reepjes en meng dit met de fajita kruiden. Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika's, was de paprika en snijd deze in repen. Pel de ui en snijd deze in (halve) dunne ringen.

Was de sla indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in partjes. Snijd de limoen in 8 partjes.

Fajita's met biefstuk
Fajita's met biefstuk

De fajita's met biefstuk afmaken – 15 minuten

Verhit een beetje olie in een middelgrote bakpan en bak hierin de ui enkele minuten. Voeg de paprika repen toe en bak nog enkele minuten langer op hoog vuur.

Verhit een grote bakpan op hoog vuur, bak de tortilla's kort aan beide kanten (zonder olie of boter) en houd de tortilla's dan warm onder een schone theedoek.

Verhit de grote bakpan opnieuw op hoog vuur en bak de biefstuk reepjes kort. Zorg ervoor dat de biefstuk niet te doorbakken zal worden.

Verdeel een beetje sla en tomaat over een tortilla, dan gebakken warme paprika en biefstuk reepjes. Maak af met een beetje zure room en geraspte kaas en knijp er een partje limoen overheen.

Herhaal voor de resterende tortilla's, eet smakelijk!

Tips!

Welke soort kaas is het lekkerste bij fajita's?

Het beste kun je een jonge geraspte kaas gebruiken, zodat de smaak niet zal overheersen.

Kan ik fajita's ook met kip maken?

Je kunt biefstuk vervangen met kip, gebruik dan bijvoorbeeld ook gele paprika want deze combineert goed met kip.

Wat vind je van dit recept?

21 waarderingen
😍
21
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
559.93 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
75.4 g
9.84 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.78 g
4.48 g
Eiwitten
36.5 g
Vezels
7.78 g
Natrium
935.44 mg
Mineralen
Ijzer
5.65 mg
Calcium
236.35 mg
Magnesium
86.38 mg
Kalium
86.38 mg
Fosfor
494.61 mg
Koper
0.42 mg
Zink
6.44 mg
Jodium
0 µg
Selenium
9.36 µg
Vitamines
Vitamine C
142.72 mg
Vitamine D
0.16 mg
Vitamine A
0.17 mg
Vitamine B1
0.61 mg
Vitamine B2
0.43 mg
Vitamine B6
0.78 mg
Vitamine B12
1.68 µg
Foliumzuur
136.54 µg
Vitamine E
1.07 mg
Vitamine K
9.31 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Fajita's met biefstuk"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.