Fajita's met biefstuk

(21)

Deze fajita's met biefstuk wil je! Makkelijke en smaakvolle doordeweekse maaltijd die in een handomdraai op tafel staat. Gemaakt zonder pakjes en zakjes!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-09-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Fajita's met biefstuk

Ingrediënten


  • 350 - 400 gram biefstuk of bavette
  • ongeveer 2 eetlepels fajita kruiden (1 recept)
  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 1 limoen
  • 8 tortilla's
  • handvol gemengde sla
  • kleine handvol geraspte kaas
  • zure room of crème fraîche
Fajita's met biefstuk Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine kom
  • optioneel: sla centrifuge
  • middelgrote bakpan
  • grote bakpan
  • schone theedoek

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/fajitas-met-biefstuk


Voorbereiding – 15 minuten

Snijd de biefstuk in reepjes en meng dit met de fajita kruiden. Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika's, was de paprika en snijd deze in repen. Pel de ui en snijd deze in (halve) dunne ringen.

Was de sla indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in partjes. Snijd de limoen in 8 partjes.

Fajita's met biefstuk
Fajita's met biefstuk

De fajita's met biefstuk afmaken – 15 minuten

Verhit een beetje olie in een middelgrote bakpan en bak hierin de ui enkele minuten. Voeg de paprika repen toe en bak nog enkele minuten langer op hoog vuur.

Verhit een grote bakpan op hoog vuur, bak de tortilla's kort aan beide kanten (zonder olie of boter) en houd de tortilla's dan warm onder een schone theedoek.

Verhit de grote bakpan opnieuw op hoog vuur en bak de biefstuk reepjes kort. Zorg ervoor dat de biefstuk niet te doorbakken zal worden.

Verdeel een beetje sla en tomaat over een tortilla, dan gebakken warme paprika en biefstuk reepjes. Maak af met een beetje zure room en geraspte kaas en knijp er een partje limoen overheen.

Herhaal voor de resterende tortilla's, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-09-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
21 stemmen

Fajita's met biefstuk: Veel gestelde vragen

Welke soort kaas is het lekkerste bij fajita's?

Het beste kun je een jonge geraspte kaas gebruiken, zodat de smaak niet zal overheersen.

Kan ik fajita's ook met kip maken?

Je kunt biefstuk vervangen met kip, gebruik dan bijvoorbeeld ook gele paprika want deze combineert goed met kip.

0 reacties op Fajita's met biefstuk

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.