Deze Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen is extra lekker door de gemarineerde kip, veel groenten en natuurlijk kaas.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-ovenschotel-met-zoete-aardappel-en-zwarte-bonen
*Notitie: Als je gedroogde zwarte bonen gebruikt, dien je deze minimaal een nacht te wellen in ruim koud water. Kook ze hierna gaar, de exacte tijd hiervoor verschilt per soort maar kan gerust een uur duren. Giet ze dan af en ze zijn klaar om te gebruiken.
De kipfilets zijn het lekkerste als je deze vooraf doet marineren. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Meng voor de marinade fijngesneden knoflook, oregano, komijn, chili, peper, zout en het sap van een limoen samen met een flinke scheut olijfolie. Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in grove stukken. Zorg dat de kip volledig bedekt is met de marinade en marineer deze minimaal een uur.
Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten en kroontjes. Meng de kipfilets samen met de marinade door de groenten. Verdeel deze over een grote bakplaat en verdeel hier dan de tomaten over en een aantal jalapeño plakjes. Besprenkel met extra olijfolie en eventueel meer peper en zout. Maak af met geraspte kaas en bak de groenten en kip gaar in ongeveer een half uur. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de groenten en je oven. Serveer met crème fraîche, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.