Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen

Deze Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen is extra lekker door de gemarineerde kip, veel groenten en uiteraard kaas.

1 uur 10 minuten
4 personen
Recept mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen
Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-03-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Tip: Als je gedroogde zwarte bonen gebruikt, dien je deze minimaal een nacht te wellen in ruim koud water. 

Kook ze hierna gaar, de exacte tijd hiervoor verschilt per soort maar kan gerust een uur duren. Giet ze dan af en ze zijn klaar om te gebruiken.

Voorbereiding – 10 minuten + marineertijd

Zorg er als eerste voor dat gedroogde zwarte bonen klaar voor gebruik zijn. Week ze in koud water en kook ze hierna gaar. 

De kipfilets zijn het lekkerste als je deze vooraf doet marineren. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Meng voor de marinade fijngesneden knoflook, oregano, komijn, chili, peper, zout en het sap van een limoen samen met een flinke scheut olijfolie. 

Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in grove stukken. Zorg dat de kip volledig bedekt is met de marinade en marineer deze minimaal een uur. 

Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen
Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen

De Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen afmaken – 1 uur

Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes, niet al te groot. Schil de kleine pompoen als je deze gebruikt en verwijder met een lepel de zaadlijsten, snijd de pompoen in niet al te grote stukken. 

Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd deze in repen. Pel de rode ui en snijd deze in grove stukken. Meng de zoete aardappel, pompoen, paprika en rode ui met de zwarte bonen. 

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten en kroontjes. Meng de kipfilets samen met de marinade door de groenten. 

Verdeel deze over een grote bakplaat en verdeel hier dan de tomaten over en een aantal jalapeño plakjes. Besprenkel met extra olijfolie en eventueel meer peper en zout. 

Maak af met geraspte kaas en bak de groenten en kip gaar in ongeveer een half uur. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de groenten en je oven. Serveer met crème fraîche, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

18 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.