Een hele eenvoudige maar oh zo lekkere maaltijd die je zó op tafel hebt staan. Mexicaanse kip fajita wraps met limoensap en geraspte kaas.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-fajita
Meng in een grote kom een eetlepel gerookte paprikapoeder samen met een halve eetlepel komijnpoeder en 2 theelepels knoflookpoeder. Meng alles goed door elkaar heen.
Maak de kipfilets schoon en snijd in blokjes. Voeg de kipfilet blokjes toe aan de grote kom met het kruidenmengsel. Breng op smaak met peper, zout en een aantal druppels tabasco.
Meng goed door elkaar heen. Snijd het uitje zo fijn mogelijk. Verhit een scheutje olijfolie in 1 van de 2 koekenpannen op middel-hoog vuur. Voeg nu de in kleine stukjes gesneden ui toe.
Fruit even aan en haal daarna de kipfilet blokjes uit de kom. Bak in de koekenpan goudbruin terwijl je de rest van de ingrediënten bereid. Roer af en toe om met een houten lepel.
Snijd de helft van een rode, gele en groene paprika in reepjes. Bak de paprikareepjes nog even mee in de pan, deze hoeven niet heel goed doorbakken te zijn.
Verhit de andere koekenpan op middel-hoog vuur. Haal de tortilla's uit de verpakking en bak deze kort om-en-om (zonder olie of boter) in de bakpan. Haal uit de pan en leg op een bord.
Herhaal deze stap voor de resterende tortilla's. Beleg een tortilla met het kip en paprika mengsel en voeg een kleine handvol kaas toe. Snijd een limoen in partjes en pers wat van het sap uit over de tortilla.
Herhaal de bovenstaande stap voor de resterende tortilla's. Serveer de kip fajita als ze nog warm zijn. Eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!