Kip fajita
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip fajita

Een hele eenvoudige maar oh zo lekkere maaltijd die je zó op tafel hebt staan. Mexicaanse kip fajita wraps met limoensap en geraspte kaas.

15 minuten
4 personen
Kip fajita ingrediënten

Recept kip fajita

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 08-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Meng in een grote kom een eetlepel gerookte paprikapoeder samen met een halve eetlepel komijnpoeder en 2 theelepels knoflookpoeder. Meng alles goed door elkaar heen.

Maak de kipfilets schoon en snijd in blokjes. Voeg de kipfilet blokjes toe aan de grote kom met het kruidenmengsel. Breng op smaak met peper, zout en een aantal druppels tabasco.

Meng goed door elkaar heen. Snijd het uitje zo fijn mogelijk. Verhit een scheutje olijfolie in 1 van de 2 koekenpannen op middel-hoog vuur. Voeg nu de in kleine stukjes gesneden ui toe.

Fruit even aan en haal daarna de kipfilet blokjes uit de kom. Bak in de koekenpan goudbruin terwijl je de rest van de ingrediënten bereid. Roer af en toe om met een houten lepel.

Snijd de helft van een rode, gele en groene paprika in reepjes. Bak de paprikareepjes nog even mee in de pan, deze hoeven niet heel goed doorbakken te zijn. 

Kip fajita
Kip fajita

De kip fajita afmaken – 5 minuten

Verhit de andere koekenpan op middel-hoog vuur. Haal de tortilla's uit de verpakking en bak deze kort om-en-om (zonder olie of boter) in de bakpan. Haal uit de pan en leg op een bord.

Herhaal deze stap voor de resterende tortilla's. Beleg een tortilla met het kip en paprika mengsel en voeg een kleine handvol kaas toe. Snijd een limoen in partjes en pers wat van het sap uit over de tortilla.

Herhaal de bovenstaande stap voor de resterende tortilla's. Serveer de kip fajita als ze nog warm zijn. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
521.16 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
61.7 g
7.82 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.85 g
5.99 g
Eiwitten
37.75 g
Vezels
7.39 g
Natrium
1105.68 mg
Mineralen
Ijzer
4.13 mg
Calcium
294.28 mg
Magnesium
82.11 mg
Kalium
82.11 mg
Fosfor
554.62 mg
Koper
0.41 mg
Zink
3.05 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
7.38 µg
Vitamines
Vitamine C
179.62 mg
Vitamine D
0.19 mg
Vitamine A
0.27 mg
Vitamine B1
0.5 mg
Vitamine B2
0.42 mg
Vitamine B6
1.05 mg
Vitamine B12
0.64 µg
Foliumzuur
122.14 µg
Vitamine E
0.54 mg
Vitamine K
4.63 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kip fajita"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.