Appelkruimelvlaai
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Appelkruimelvlaai vegetarisch

Een appelkruimelvlaai, met een makkelijke zelfgemaakte bodem en de kruimels zijn zelfs nóg makkelijker. Je moet er wel wat geduld voor hebben!

2 uur
12 personen
Appelkruimelvlaai ingrediënten

Recept appelkruimelvlaai

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-01-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 2 uur.

Bijgewerkt op: 28-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
2 uur

Voorbereiding – 1 uur

Meng 250 gram bloem samen met een snufje zout en 80 gram suiker. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze per stuk toe aan je mixer. Mix het geheel met de menghaak totdat het geheel er kruimelig uit ziet.

Voeg dan 1 eierdooier en 2 eetlepels sap van de sinaasappel toe. Mix tot het deeg tot een bol is gekneed. Haal de deegbal uit de mixer kom en pak deze goed in met huishoudfolie. Laat een uur lang rusten in de koelkast.

Maak ondertussen de kruimels. Meng 100 gram suiker met een eetlepel water. Kneed met de hand 150 gram roomboter en kneed er dan ook de suiker bij. Kneed de bloem en een snufje zout erbij en wrijf met je handen tot er kruimels ontstaan.

Schil ondertussen de appels en snijd deze in stukjes. Om verkleuren te voorkomen besprenkel je deze met een eetlepel citroensap. Voeg er dan ook de kaneel, suiker en vanille suiker bij. Hak de amandelen fijn en voeg deze ook toe.

Na een uur verwarm je je oven voor op 180 graden Celsius. Vet de ronde bakvorm in met boter. 

Appelkruimelvlaai
Appelkruimelvlaai

Appelkruimelvlaai afmaken – 1 uur

Verdeel wat bloem over je aanrecht en gebruik een deegroller om het deeg plat uit te rollen. Verplaats het deeg met de deegroller naar de vorm, dit deeg breekt snel maar je kunt het gemakkelijk aan elkaar drukken.

Druk goed aan en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem van het deeg. Verdeel eventueel een handje paneermeel over de bodem voordat je het appelmengsel over de bodem verdeeld.

Verdeel hierover de banketbakkersroom en maak de vlaai af met de kruimels.

Bak de vlaai mooi goudbruin in ongeveer 45 minuten, afhankelijk van je oven. Als de kruimels te donker worden, maar de bodem is nog niet gaar, dek de vlaai dan af met aluminiumfolie. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
447.6 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
58.26 g
29.31 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
19.71 g
11.62 g
Eiwitten
6.08 g
Vezels
3.54 g
Natrium
106.67 mg
Mineralen
Ijzer
0.93 mg
Calcium
25.31 mg
Magnesium
17.68 mg
Kalium
17.68 mg
Fosfor
76.02 mg
Koper
0.25 mg
Zink
0.62 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.92 µg
Vitamines
Vitamine C
9.88 mg
Vitamine D
0.33 mg
Vitamine A
0.22 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.08 mg
Vitamine B6
0.2 mg
Vitamine B12
0.03 µg
Foliumzuur
19.33 µg
Vitamine E
0.04 mg
Vitamine K
0.01 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Appelkruimelvlaai"
Es zegt op 20-01-2017
Op de een of andere manier ben ik dól op die kruimels! En een appeltaart is altijd goed, maar met kruimels nog beter!
Ohmydish zegt op 20-01-2017
Binnenkort komt nog een echte traditionele Limburgse kruimelvlaai online, want kruimels zijn idd geweldig :D

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.