Een appelkruimelvlaai, met een makkelijke zelfgemaakte bodem en de kruimels zijn zelfs nóg makkelijker. Je moet er wel wat geduld voor hebben!
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/appelkruimelvlaai
Maak ondertussen de kruimels. Meng 100 gram suiker met een eetlepel water. Kneed met de hand 150 gram roomboter en kneed er dan ook de suiker bij. Kneed de bloem en een snufje zout erbij en wrijf met je handen tot er kruimels ontstaan.
Schil ondertussen de appels en snijd deze in stukjes. Om verkleuren te voorkomen besprenkel je deze met een eetlepel citroensap. Voeg er dan ook de kaneel, suiker en vanille suiker bij. Hak de amandelen fijn en voeg deze ook toe.
Na een uur verwarm je je oven voor op 180 graden Celsius. Vet de ronde bakvorm in met boter.
Appelkruimelvlaai
Verdeel eventueel een handje paneermeel over de bodem voordat je het appelmengsel over de bodem verdeeld. Verdeel hierover de banketbakkersroom en maak de vlaai af met de kruimels.
Bak de vlaai mooi goudbruin in ongeveer 45 minuten, afhankelijk van je oven. Als de kruimels te donker worden, maar de bodem is nog niet gaar, dek de vlaai dan af met aluminiumfolie. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.