Tijdens de kerst stond knien in t zoer vroeger altijd op tafel bij mijn opa en oma. Een ouderwets overheerlijk Limburgs konijn recept.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/knien-in-t-zoer-konijn-op-limburgse-wijze
Plaats de konijnenbouten in de grote kom. Pel de uien en snijd deze grof. Voeg deze samen met de peperkorrels, laurierblaadjes en kruidnagels toe aan de kom.
Schenk er dan de azijn en het water bij, zorg dat de bouten volledig bedekt zijn. Laat de bouten de hele nacht marineren voor het beste resultaat. Na het marineren gaan we de marinade gebruiken als saus, dus gooi deze niet weg!
Haal de konijnenbouten uit de marinade en dep deze goed droog met keukenpapier. Verhit boter in de braadpan en bak de bouten mooi bruin aan beide kanten.
Schenk de azijn marinade in de pan en roer de stroop erbij. Laat het zachtjes sudderen voor ongeveer 2,5 tot 3 uur, of tot het vlees letterlijk van het bot afvalt. Haal de bouten uit het vocht en zeef de marinade.
Roer de ontbijtkoek geleidelijk erbij, deze lost makkelijk op als je deze eerst in stukjes breekt. Je zult merken dat de saus hierdoor dikker wordt, voeg zoveel toe tot je de gewenste dikte van de saus hebt bereikt.
Breng de saus op smaak met misschien wat meer stroop, peper en zout. Plaats de konijnenbouten terug in de saus.
Serveer de knien in 't zoer met bijvoorbeeld spruitjes, gekookte aardappelen of aardappelpuree. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.