Ohmydish.nl


Nonnevotten

Nonnevotten zijn een typisch Limburgse lekkernij die veelal tijdens de carnavalsoptochten uitgedeeld en gegeten wordt.

Nonnevotten
1 uur 20 minuten 6 personen Hapjes en snacks
Nonnevotten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram bloem
  • 200 ml lauwwarme volle melk
  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 14 gram instant gist (2 zakjes)
  • 25 gram suiker
  • 10 gram zout
  • 1 ei
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • Extra suiker
Nonnevotten ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Keukenmachine met deeghaak
  • Deegkrabber / deegsnijder
  • Frituurpan of braadpan met dikke bodem
  • Keukendoek

Bereiden

1 uur 20 minuten 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/nonnevotten


Voorbereiding -- 1 uur 10 minuten

Los de instant gist op in een beetje lauwwarme volle melk samen met een klein beetje van de suiker, wacht dan 5 minuten. 

Meng bloem, de rest van de melk, suiker, ei en het gistmengsel samen tot een glad deeg. Snijd de boter in kleinere stukjes. Voeg de boter en een snuf zout toe en kneed het deeg opnieuw. 

Leg het deeg onder een schone keukendoek en laat 40 minuten lang rijzen. Haal het deeg na 40 minuten uit de kom en sla het deeg platter, in een vorm van een pannenkoek. Vouw het deeg dan dubbel en laat 15 minuten lang onder een keukendoek rijzen. 

Snijd reepjes van 30 centimeter lang van het deeg af, en rol dit om een boog of knoop te maken. Laat de ongebakken nonnevotten 10 minuten lang rijzen. 

Nonnevotten
Nonnevotten

De nonnevotten bakken -- 10 minuten

Verhit zonnebloemolie in de frituurpan of een braadpan met dikke bodem tot een temperatuur van 180 graden Celsius

Bak de nonnevotten dan goudbruin aan beide kanten. Besprenkel de nonnevotten na het bakken direct royaal met suiker. Doe dit meteen, anders zal de suiker niet goed blijven plakken. 

Deze nonnevotten zijn een typisch Limburgse lekkernij die veelal tijdens carnavals optochten gegeten wordt, geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
12 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Venkelsoep

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.