Nonnevotten zijn een typisch Limburgse lekkernij die veelal tijdens de carnavalsoptochten uitgedeeld en gegeten wordt.
Recept printen Bekijk reacties (4) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/nonnevotten
Los de instant gist op in een beetje lauwwarme volle melk samen met een klein beetje van de suiker, wacht dan 5 minuten.
Meng bloem, de rest van de melk, suiker, ei en het gistmengsel samen tot een glad deeg. Snijd de boter in kleinere stukjes. Voeg de boter en een snuf zout toe en kneed het deeg opnieuw.
Leg het deeg onder een schone keukendoek en laat 40 minuten lang rijzen. Haal het deeg na 40 minuten uit de kom en sla het deeg platter, in een vorm van een pannenkoek. Vouw het deeg dan dubbel en laat 15 minuten lang onder een keukendoek rijzen.
Snijd reepjes van 30 centimeter lang van het deeg af, en rol dit om een boog of knoop te maken. Laat de ongebakken nonnevotten 10 minuten lang rijzen.
Verhit zonnebloemolie in de frituurpan of een braadpan met dikke bodem tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Bak de nonnevotten dan goudbruin aan beide kanten. Besprenkel de nonnevotten na het bakken direct royaal met suiker. Doe dit meteen, anders zal de suiker niet goed blijven plakken.
Deze nonnevotten zijn een typisch Limburgse lekkernij die veelal tijdens carnavals optochten gegeten wordt, geniet ervan!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.