Een Indiase mango chutney is een heerlijke zoetzure chutney met een volle smaak. Een makkelijk recept die gemaakt wordt met verse mango's, gember en kruiden.
Indiase mango chutney wordt vaak als onderdeel van een maaltijd gegeten, zoals bijvoorbeeld met een Indiase curry, groenten, rijst en naan. Deze mango chutney kenmerkt zich door de mosterdzaadjes en een snuf chili.
Een mango chutney is naast het gebruikelijke bijgerecht ook heerlijk op een broodje, met bijvoorbeeld gebakken kip. Je kunt deze mango chutney ook gebruiken voor het maken van een Zuid-Afrikaanse aardappelsalade of in een roomsaus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-11-2024, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-11-2024
Pel de knoflooktenen en snijd deze zeer fijn of gebruik eventueel een knoflookpers.
Schil het stukje gember en snijd of rasp dit zo fijn mogelijk.
Schil de mango's en snijd deze in kleine blokjes.
Verwarm azijn en suiker in een middelgrote pan tot de suiker volledig is opgelost.
Voeg de blokjes mango samen met de rozijnen, knoflook, gember en de kruiden toe en breng aan de kook.
Zet zodra het kookt het vuur laag en laat de chutney zachtjes pruttelen tot deze volledig zacht is geworden. Dit zal ongeveer 40 minuten duren.
Je kunt de chutney nu direct gebruiken of verplaatst deze zo heet mogelijk naar steriele potten om lang te kunnen bewaren. Geniet ervan!
Welke mango voor het maken van mango chutney?
Je kunt zowel rijpe als onrijpe mango's gebruiken voor het maken van mango chutney. Rijpe mango heeft een zoetere smaak, waardoor de chutney zoeter zal worden.
Er bestaan vele soorten mango, je kunt in principe van elke mango soort chutney maken.
Hoe lang kan ik mango chutney bewaren?
Je kunt mango chutney tot wel een week in de koelkast bewaren. Je kunt mango chutney ook inmaken in steriele potten, zo kun je de chutney jaren bewaren. De exacte bewaartijd is afhankelijk van de omgeving waarin je de potten bewaart.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.