Palak paneer
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Palak paneer vegetarisch

Palak paneer is een heerlijke spinazie curry met gebakken paneer. Een kruidige Indiase klassieker die soms ook wel saag paneer wordt genoemd. Extra lekker met rijst en naan.

1 uur
6 personen
Recept palak paneer
Palak paneer ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-06-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 20 minuten

Vul een grote pan met water en zout breng aan de kook. Pel de ui en snijd deze fijn. Snijd de paneer in blokjes en zet opzij.

Pel de knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gember en snijd ook deze grof. Voor een mildere variant kun je eventueel de zaadlijsten uit de groene peper verwijderen.

Was de spinazie indien nodig en kook de spinazie dan ongeveer 5 tot 10 minuten in het kokende water. Haal de spinazie uit het water maar bewaar het kookvocht.

Palak paneer
Palak paneer

De Palak paneer afmaken – 40 minuten

Pureer de gekookte spinazie samen met de gember, knoflook en groene peper tot een gladde puree. Dit kun je het beste met een blender doen.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe bakpan en fruit hier de komijnzaadjes een minuutje in. Voeg de fijngesneden ui toe en bak tot de ui mooi goudbruin is geworden.

Schil de verse kurkuma en rasp deze fijn. Bak de kurkuma samen met garam masala en cayenne peper nog kort mee.

Zet het vuur laag en schenk de spinaziepuree erbij samen met ongeveer 150 ml spinazie kookvocht. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Je kunt eventueel extra kookvocht toevoegen als de saus te dik is.

Verhit een bodempje zonnebloemolie in een grote bakpan en bak hierin de blokjes paneer mooi goudbruin aan beide kanten. Gebruik een spatel om ze voorzichtig om te draaien.

Breng de spinazie curry op smaak met zout en eventueel meer kruiden. Maak de saag paneer af met gebakken paneer en room. Serveer met rijst en naan, eet smakelijk!

Tips!

Waar kan ik paneer kopen?

Je kunt paneer bij de toko en biologische winkels kopen. Bij sommige supermarkten verkopen ze paneer van het merk Apetina.

Mocht je geen paneer kunnen vinden en deze niet zelf willen maken kun je de paneer eventueel vervangen door halloumi.

Wat is het verschil tussen palak paneer en saag paneer?

Het uiterlijk van beide groene curry's is hetzelfde. Bij palak paneer wordt er echter uitsluitend gebruik gemaakt van spinazie, palak is namelijk Hindi voor spinazie. Een saag paneer kan ook met andere groene bladgroente worden gemaakt.

Is palak paneer veganistisch?

Paneer is een kaassoort gemaakt van melk, dit is niet veganistisch. Je kunt een vegan variant maken door de paneer te vervangen door bijvoorbeeld tofu.

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Palak paneer"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.