Tawa kolambi - Pittige garnalen

(6)

Deze pittige garnalen zijn razend populair in India en worden behalve tawa kolambi ook wel kolambi masala genoemd. Kruidige garnalen uit de wok met een heerlijke marinade.

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Tawa kolambi - Pittige garnalen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram garnalen
  • 2 cm gember wortel
  • 2 knoflooktenen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • halve theelepel zwart mosterdzaad
  • 1 ui
  • 2 groene rawit pepertjes
  • halve theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 tomaat
  • 10 kerrieblaadjes
  • optioneel: verse koriander ter garnering
Tawa kolambi - Pittige garnalen Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine blender of staafmixer
  • snijplank & koksmes
  • klein mesje
  • middelgrote kom
  • wok
  • schuimspaan

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tawa-kolambi-pittige-garnalen


Dit recept voor pittige garnalen (tawa kolambi) komt uit het boek ‘de Bijbel van de Indiase keuken’ van Paulami Joshi.

Voorbereiding – 30 minuten

Begin met het maken van een gember-knoflookpasta. Pel hiervoor 2 cm gember en 2 knoflooktenen en pureer deze glad met een kleine blender of staafmixer. Voeg eventueel een beetje olie toe zodat het gladder zal worden.

Maak de garnalen schoon, laat eventueel het staartje eraan, en verwijder het darmkanaal met een klein mesje.

Meng de garnalen samen met de gember-knoflookpasta, 1 eetlepel citroensap, halve theelepel zout en een halve theelepel chilipoeder. Laat dit minimaal 15 minuten marineren.

Pel ondertussen de ui en snijd deze fijn. Snijd de pepertjes fijn en snijd dan ook de tomaat in kleine stukjes.

Tawa kolambi - Pittige garnalen
Tawa kolambi - Pittige garnalen

Pittige garnalen afmaken - 15 minuten

Verwarm een wok op middelhoog vuur en verhit 2 eetlepels zonnebloemolie. Fruit het zwart mosterdzaad 1 minuut, voeg dan de fijngesneden ui toe en fruit dit nog 2 minuten mee.

Voeg de pepertjes samen met een halve theelepel chilipoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel gemalen korianderzaad en 1 theelepel garam masala toe. Bak dit 3 minuten mee terwijl je blijft roeren.

Voeg de tomaat en 10 kerrieblaadjes toe en bak 2 minuten mee. Zet het vuur zo hoog mogelijk en voeg de garnalen toe. 

Bak de garnalen tot ze gaar zijn, dit zal ongeveer 5 minuten duren. Breng eventueel op smaak met zout, verwijder de kerrieblaadjes en serveer met verse koriander, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

6 stemmen

Tawa kolambi - Pittige garnalen: Veel gestelde vragen

Wat zijn kerrieblaadjes?

Kerrieblaadjes, ofwel curry leaves, komen uit India, Pakistan en Sri Lanka. Ze hebben niets met kerrie te maken, maar de blaadjes zijn wel erg kruidig.

In Nederland zijn verse kerrieblaadjes moeilijk verkrijgbaar. Als de verse blaadjes nog jong zijn, kun je deze eten. Zijn de kerrieblaadjes gedroogd of al ouder, dan moet je deze weer uit je gerecht halen en zijn ze vergelijkbaar met laurierblaadjes.

Welke garnalen kan ik het beste gebruiken?

Je kunt verschillende soorten garnalen gebruiken, zorg ervoor dat ze redelijk groot zijn zoals bijvoorbeeld tijgergarnalen. Je kunt gepelde garnalen gebruiken, of pel ze zelf. 

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.