Deze pittige garnalen zijn razend populair in India en worden behalve tawa kolambi ook wel kolambi masala genoemd. Kruidige garnalen uit de wok met een heerlijke marinade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-10-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Dit recept voor pittige garnalen (tawa kolambi) komt uit het boek ‘de Bijbel van de Indiase keuken’ van Paulami Joshi.
Begin met het maken van een gember-knoflookpasta. Pel hiervoor 2 cm gember en 2 knoflooktenen en pureer deze glad met een kleine blender of staafmixer. Voeg eventueel een beetje olie toe zodat het gladder zal worden.
Maak de garnalen schoon, laat eventueel het staartje eraan, en verwijder het darmkanaal met een klein mesje.
Meng de garnalen samen met de gember-knoflookpasta, 1 eetlepel citroensap, halve theelepel zout en een halve theelepel chilipoeder. Laat dit minimaal 15 minuten marineren.
Pel ondertussen de ui en snijd deze fijn. Snijd de pepertjes fijn en snijd dan ook de tomaat in kleine stukjes.
Verwarm een wok op middelhoog vuur en verhit 2 eetlepels zonnebloemolie. Fruit het zwart mosterdzaad 1 minuut, voeg dan de fijngesneden ui toe en fruit dit nog 2 minuten mee.
Voeg de pepertjes samen met een halve theelepel chilipoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel gemalen korianderzaad en 1 theelepel garam masala toe. Bak dit 3 minuten mee terwijl je blijft roeren.
Voeg de tomaat en 10 kerrieblaadjes toe en bak 2 minuten mee. Zet het vuur zo hoog mogelijk en voeg de garnalen toe.
Bak de garnalen tot ze gaar zijn, dit zal ongeveer 5 minuten duren. Breng eventueel op smaak met zout, verwijder de kerrieblaadjes en serveer met verse koriander, eet smakelijk!
Wat zijn kerrieblaadjes?
Kerrieblaadjes, ofwel curry leaves, komen uit India, Pakistan en Sri Lanka. Ze hebben niets met kerrie te maken, maar de blaadjes zijn wel erg kruidig.
In Nederland zijn verse kerrieblaadjes moeilijk verkrijgbaar. Als de verse blaadjes nog jong zijn, kun je deze eten. Zijn de kerrieblaadjes gedroogd of al ouder, dan moet je deze weer uit je gerecht halen en zijn ze vergelijkbaar met laurierblaadjes.
Welke garnalen kan ik het beste gebruiken?
Je kunt verschillende soorten garnalen gebruiken, zorg ervoor dat ze redelijk groot zijn zoals bijvoorbeeld tijgergarnalen. Je kunt gepelde garnalen gebruiken, of pel ze zelf.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.