Dit luchtige knoflook naanbrood is heerlijk bij al je favoriete curry's. Weinig moeite met een groots effect, bomvol smaak door de knoflook en kruiden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-06-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng 120 ml lauwwarm water samen met 5 gram gist en een eetlepel suiker. Meng goed en wacht tot het mengsel gaat schuimen, dit zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren.
Pel de knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk, of gebruik een knoflookpers.
Voeg bloem en zout toe aan de kom van je mixer, of op je werkblad als je met de hand gaat kneden.
Schenk het gistmengsel voorzichtig bij de bloem terwijl de mixer draait op middelhoge snelheid. Voeg dan ook de helft van de knoflook, melk en yoghurt toe en blijf mixen tot een glad deeg is ontstaan.
Vorm een deegbal en dek af met een warme vochtige theedoek. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen, of tot het verdubbeld is.
Verwarm ondertussen een klont roomboter of een aantal eetlepels ghee in een kleine pan samen met de resterende knoflook. Hak de peterselie fijn, voeg deze toe en zet de knoflookboter aan de kant.
Verdeel het deeg in 8 delen en kneed elke deegbal nog een keer kort door en rol met de deegroller tot een plat broodje. Niet te dun, maar ook niet te dik.
Verhit de pan tot deze erg heet is, je kunt hier het beste een gietijzeren pan voor gebruiken. Verdeel een beetje olie met de kwast op beide kanten van de broodjes.
Bak de broodjes aan beide kanten voor ongeveer 2 tot 3 minuten tot ze mooie donkere plekken beginnen te krijgen. Besmeer de broodjes direct met een beetje knoflookboter, eet smakelijk!
Kan ik naanbrood ook in de oven bakken?
Het is ook mogelijk om het brood te bakken in de oven. Verdeel dan ook olie aan beide kanten met de kwast.
Bak de broodjes in ongeveer 5 minuten in een oven van 230 graden Celsius. Bak ze niet te lang, de binnenkant moet nog een beetje zacht zijn.
Kan ik naanbrood invriezen?
Je kunt naanbrood prima invriezen. Als het ontdooid is besprenkel je het lichtjes met water en bak je het kort in de oven. Het zal je verbazen hoe smaakvol het zal zijn, alsof je ze weer vers gebakken hebt.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.