Knoflook naanbrood
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Knoflook naanbrood vegetarisch

Dit luchtige knoflook naanbrood is heerlijk bij al je favoriete curry's. Weinig moeite met een groots effect, bomvol smaak door de knoflook en kruiden.

25 minuten
8 personen
Knoflook naanbrood ingrediënten

Recept knoflook naanbrood

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-06-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Meng 120 ml lauwwarm water samen met 5 gram gist en een eetlepel suiker. Meng goed en wacht tot het mengsel gaat schuimen, dit zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren.

Pel de knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk, of gebruik een knoflookpers.

Voeg bloem en zout toe aan de kom van je mixer, of op je werkblad als je met de hand gaat kneden. 

Schenk het gistmengsel voorzichtig bij de bloem terwijl de mixer draait op middelhoge snelheid. Voeg dan ook de helft van de knoflook, melk en yoghurt toe en blijf mixen tot een glad deeg is ontstaan. 

Vorm een deegbal en dek af met een warme vochtige theedoek. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen, of tot het verdubbeld is.

Verwarm ondertussen een klont roomboter of een aantal eetlepels ghee in een kleine pan samen met de resterende knoflook. Hak de peterselie fijn, voeg deze toe en zet de knoflookboter aan de kant.

Knoflook naanbrood
Knoflook naanbrood

Het knoflook naanbrood afmaken – 10 minuten

Verdeel het deeg in 8 delen en kneed elke deegbal nog een keer kort door en rol met de deegroller tot een plat broodje. Niet te dun, maar ook niet te dik. 

Verhit de pan tot deze erg heet is, je kunt hier het beste een gietijzeren pan voor gebruiken. Verdeel een beetje olie met de kwast op beide kanten van de broodjes.

Bak de broodjes aan beide kanten voor ongeveer 2 tot 3 minuten tot ze mooie donkere plekken beginnen te krijgen. Besmeer de broodjes direct met een beetje knoflookboter, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik naanbrood ook in de oven bakken?

Het is ook mogelijk om het brood te bakken in de oven. Verdeel dan ook olie aan beide kanten met de kwast.

Bak de broodjes in ongeveer 5 minuten in een oven van 230 graden Celsius. Bak ze niet te lang, de binnenkant moet nog een beetje zacht zijn.

Kan ik naanbrood invriezen?

Je kunt naanbrood prima invriezen. Als het ontdooid is besprenkel je het lichtjes met water en bak je het kort in de oven. Het zal je verbazen hoe smaakvol het zal zijn, alsof je ze weer vers gebakken hebt.

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
249.27 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
38.74 g
3.6 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.85 g
2.31 g
Eiwitten
7.2 g
Vezels
1.62 g
Natrium
160.38 mg
Mineralen
Ijzer
0.66 mg
Calcium
41.64 mg
Magnesium
15.52 mg
Kalium
15.52 mg
Fosfor
80.51 mg
Koper
0.18 mg
Zink
0.75 mg
Jodium
0.83 µg
Selenium
0.16 µg
Vitamines
Vitamine C
2.15 mg
Vitamine D
0.06 mg
Vitamine A
0.18 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.22 mg
Vitamine B6
0.19 mg
Vitamine B12
0.1 µg
Foliumzuur
38.58 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Knoflook naanbrood"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.